Frank Wagter vertrekt bij DOS’46 B1

  • januari 20, 2023

Frank Wagter stopt aan het einde van het seizoen als trainer/coach van DOS’46 B1. Wagter gaat aan de slag als hoofdtrainer bij KIOS in Ruinerwold.

Wagter is bezig aan zijn tweede seizoen bij de B1. De 31-jarige trainer zegt dat het voor hem een lastige beslissing is geweest toen KIOS hem benaderde. ‘Het was kiezen tussen de beste jeugd van Nederland of aan de slag bij KIOS, wat toch wel mijn club is. Daar wilde ik altijd nog een keer als hoofdtrainer aan de slag. Nu heb ik die kans. KIOS speelt in de Overgangsklasse en heeft een mooie selectie,’ aldus Wagter, die zelf ook in de selectie van de ploeg uit Ruinerwold speelde.

Zowel vorig seizoen als dit seizoen handhaaft Wagter samen met assistent-trainer Julian Jobing de B1 prima in de middelste regionen van de Hoofdklasse. ‘Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen bij DOS’46 en ben de club heel dankbaar. Ik heb het enorm naar mijn zin, DOS’46 heeft alle zaken goed voor elkaar. Trainersbijeenkomsten zijn zeer waardevol en ik heb veel geleerd van trainers als Daniël Hulzebosch en Herman van Gunst. Ik ga me uiteraard volledig inzetten om het seizoen goed af te maken!’

‘We vinden het jammer dat we afscheid moeten nemen van Frank. We begrijpen zijn beslissing, want ook die is onderdeel van de ontwikkeling van de trainer die startte met het behalen van het KT3 diploma,’ aldus bestuurslid Topkorfbal Harmen Tjeerdsma. ‘Hij heeft in de periode bij DOS’46 veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de B’s, die op deze leeftijd zo belangrijk is.’

DOS’46 wenst Frank veel succes met de nieuwe weg die hij inslaat!

Foto: Herry Borrink