KCC/CK Kozijnen – DOS’46 | 13-22

• januari 14, 2023

DOS’46 weet eerste overwinning van 2023 binnen te slepen. Na drie nederlagen op een rij werd in Capelle aan den IJssel gewonnen van KCC/CK Kozijnen met 13-22.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd, kwam DOS’46 snel op een 4-1 achterstand in de wedstrijd. Dit was het moment dat de Nijeveners het initiatief in de wedstrijd overnamen. Binnen enkele minuten kwam DOS’46 op een 4-5 voorsprong, hierna werd de voorsprong uitgebouwd en niet meer weggegeven. KCC/CK Kozijnen wist nog eenmaal in de wedstrijd terug te komen tot 1 punt verschil, maar DOS’46 wist met een verschil van vier doelpunten de rust in te gaan. 9-13

De tweede helft kwam DOS’46 sterk uit de startblokken, in de eerste tien minuten na rust wist het de voorsprong te vergroten tot 9-18. De wedstrijd was gespeeld, waarbij in het laatste kwartier beide ploegen nog enkele malen wisten te scoren. Na 50 minuten korfballen stond er een 13-22 overwinning op het scorebord, waarbij de Nijeveners belangrijke punten mee naar huis nemen.

Volgende week wacht voor DOS’46 weer een belangrijke wedstrijd op het programma, in Nijeveen komt Groen-Geel/Ronald McDonald Huis Emma uit Wormer op bezoek.