In memoriam: Albert Pruntel

  • januari 5, 2023

In memoriam

Albert Pruntel (1947 – 2022)

Ons bereikte het droevige bericht dat ons lid Albert Pruntel op 1 januari 2023 is overleden. Albert is 75 jaar oud geworden.

Albert werd op 8 maart 1947 geboren in Havelte. Hij woonde op de Veendijk en was daar melkrijder. Hij trouwde met Ammy Doornbos. Toen de snelweg werd aangelegd in 1972, verhuisden Albert en Ammy naar de Schuurmansweg in Nijeveen, waar Albert werkte op de boerderij. Later ging Albert werken in de kaasfabriek in Meppel.

Met Ammy kreeg Albert twee kinderen, Jakelien en Ronald. Alle vier werden zij lid van DOS´46. Op 9 januari 1982 werden Ronald en Albert zelfs tegelijk lid van DOS´46. Afgelopen oktober werden beide gehuldigd vanwege hun 40-jarig lidmaatschap. Albert speelde zelf geen korfbal, maar was vaste supporter van Ammy, die in DOS´46 8 speelde. Toen de kinderen en later de kleinkinderen gingen korfballen was Albert daar vaste supporter.

Ook bij de wedstrijden van het eerste en tweede team was Albert trouwe supporter. Samen met Ammy was hij te vinden langs de lijn, waar hij voor aanvang van de wedstrijd van het tweede team achter het muurtje plaats nam.

Albert was langere tijd actief in de bordenploeg van DOS´46 en hielp jaarlijks mee op de rommelmarkt.

Het bestuur en de leden van DOS’46 wensen zijn vrouw Ammy, zijn kinderen Jakelien en Ronald en hun partners en zijn kleinkinderen veel sterkte toe met dit verlies.