DOS’46 – DVO/Transus | 12-18

• december 6, 2022

Het is DOS’46 helaas niet gelukt om te winnen van DVO/Transus. In een strijd die gelijk op ging, lukte het DOS’46 niet om een punt uit het vuur te slepen. Het is de Nijeveners lang gelukt om de scoremachine van DVO lam te leggen, maar in de laatste 10 minuten van de wedstrijd wisten de Bennekommers toch een gat te slaan in de scores.

Jesse de Jong opende de wedstrijd voor DOS’46, maar daarna kreeg de thuisploeg meteen drie doelpunten om de oren. Dit kon snel hersteld worden, waardoor DOS’46 na een kwartier spelen op voorsprong stond: 4-3. DOS’46 leek een tijdje met een voorsprong de kleedkamers in te gaan, maar DVO kwam in de slotseconden van de eerste helft nog langs zij. Ruststand: 7-7.

Ook in de tweede helft werd de korf lastig gevonden. In het eerste deel ging de score nog gelijk op: 9-9. Wel was het nu DOS’46 dat telkens in de achtervolging moest. Uiteindelijk kon de thuisploeg het tempo van DVO niet meer bijbenen, waardoor laatstgenoemde een gat kon slaan. Eindstand: 12-18.

De reserveteams speelden voorafgaand aan de hoofdmachten. DOS’46 2 won van DVO 2 met twee punten verschil: 25-23.

Mediasamenvatting:
Meppeler Courant: DOS’46 gaat ondanks goede start hard onderuit tegen DVO/Transus
Dagblad van het Noorden [premium]: Karig hoofdgerecht voor supporters DOS’46 in Nijeveen. Korfballers verliezen tweede wedstrijd van het seizoen
RTV Drenthe: DOS’46 verliest geflatteerd van DVO

Korfbal.nl: Recap #5

Fotoverslag Henk Slagter: volgt
Fotoverslag Marco Spelten: DOS’46 1 – DVO 1
Fotoverslag Marco Spelten: DOS’46 2 – DVO 2