Fortuna/Delta Logistiek – DOS’46 (27-27)

  • december 3, 2022

Afgelopen zaterdag heeft DOS’46 een punt weten te behalen in de uitwedstrijd bij regerend landskampioen Fortuna/Delta Logistiek. In Delft werd het uiteindelijk 27-27.

De Nijeveners kwamen moeizaam uit de startblokken, wat al snel tot een achterstand van 4-0 resulteerde. Na de 4-1 van Tessa Lap, begon DOS’46 ook te scoren. De ploeg kwam terug tot 5-5, waarna de thuisploeg toch weer een gaatje wist te vinden bij 9-6. De ploeg van Henk Jan Mulder en Friso Boode nam hierna het heft in handen, waarbij DOS’46 met een voorsprong de kleedkamers opzocht 10-12.

Na de rust werden de weinige bezoekers in de Fortunahal getrakteerd op een schitterende strijd. Vanaf 15-15 werd het stuivertje wisselen welke ploeg op voorsprong kwam. DOS’46 scoorde over vrijwel alle schijven, terwijl de thuisploeg sterk afhankelijk was van de mannen Mick Snel en Nik van der Steen. Bij 23-24 in het voordeel van de Nijeveners kreeg Eline van Veldhuisen een discutabele groene kaart. De ploegen bleven beide scoren, waarbij Christian Dekkers zes seconden voor tijd de verdiende gelijkmaker op het scorebord wist te zetten. Eindstand 27-27

Mediasamenvatting:
RTV Drenthe: DOS’46 sleept punt uit het vuur tegen landskampioen
De Stentor: DOS’46 snoept landskampioen punt af
Meppeler Courant: DOS’46 pakt een punt in uitduel met Fortuna/Delta Logistiek
Korfballeague: Recap4

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto