DOS’46 – Blauw-Wit (A) | 21-16

  • november 19, 2022

DOS’46 heeft de eerste wedstrijd voor eigen publiek gewonnen. In de tweede speelronde van de Kenonz Korfbal League was het Blauw-Wit uit Amsterdam de baas. Het was een emotionele avond in Nijeveen. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte en een korte herdenking voor Cas Steenbergen.

DOS’46 begon erg sterk aan de wedstrijd. De openingsscore kwam van Tessa Lap, waarna er vrij snel een antwoord kwam uit het Amsterdamse front. Echter kon DOS’46 daarna een gaatje slaan door o.a. twee scores van Mart Vrielink: 7-2. Na een mindere periode voor DOS’46, wist Blauw-Wit iets terug te doen: 9-8. Vlak voor rust kon Eline van Veldhuisen het gat weer terugbrengen naar twee punten. Ruststand: 11-9.

Blauw-Wit opende de tweede helft, waardoor de spanning terug leek te komen in de wedstrijd: 11-10. Echter nam DOS’46 het heft in handen, na een aantal treffers op rij werd de marge vergroot naar vier punten: 15-11. Ook de dames van DOS’46 gingen steeds meer mee scoren. Door vier goals uit handen van de DOS’46 dames, werd de wedstrijd besloten bij een stand van 18-12. In de tijd die nog overbleef lukt het Blauw-Wit niet meer om het gat te dichten. Eindstand: 21-16.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen de twee hoofdmachten, kwamen de reserve teams in actie. DOS’46 2 wist helaas net niet te winnen van Blauw-Wit (A) 2. Eindstand: 19-20.

 

Mediasamenvatting:

RTV Drenthe Sport: DOS’46 boekt eerste zege in Korfbal League op emotionele avond
Meppeler Courant: DOS’46 boekt eerste zege in Kenonz Korfbal League
Korfbal.nl: Recap #2 
De Stentor (Premium artikel): DOS’46 laat Grifteside weer ouderwets deinen bij overwinning tegen Blauw-Wit

 

Foto: Herry Borrink