Sporten is voor iedereen!

  • november 18, 2022

Vanuit onze visie dat ‘bewegen’ het nieuwe normaal is en onze missie dat DOS’46 een vereniging is waar iedereen zich thuis en veilig voelt, vinden we het erg belangrijk dat ieder kind de mogelijkheid heeft te sporten bij onze vereniging. En dan mogen er geen financiële beperkingen zijn. Gelukkig ondersteunt de overheid deze doelstelling!

In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op korfbal, voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. De gemeente betaalt in dat geval de contributie voor deze kinderen en jongeren. Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen.

Kijk voor meer informatie op de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur (www.jeugdfondssportencultuur.nl) of van de gemeente Meppel: https://www.meppel.nl/Inwoner/Werk_inkomen/Extra_inkomen/Fonds_Deelname_Maatschappelijke_activiteiten