Coming Outdag: bij DOS’46 wappert de progress-vlag fier

  • oktober 11, 2022

Bij DOS’46 willen we dat iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit. Daarom staan we vandaag stil bij Coming Outdag. Want vandaag vertellen jongeren én ouderen aan teamgenoten, vrienden, klasgenoten of familieleden dat ze lesbisch, homo, bi, transgender, non-binair, intersekse of queer zijn. Bij DOS’46 bieden we de ruimte om jezelf te zijn en staan we open voor verschillende perspectieven. We willen dat iedereen zich thuis kan voelen. Het club- en saamhorigheidsgevoel, voor iedereen.

In april hebben jeugdtrainers en andere geïnteresseerden een workshop gekregen van Casper Boom namens de John Blankenstein Foundation. De JBF zet zich sinds 2008 in om acceptatie van LHBT’ers in de sport bespreekbaar te maken. Daarnaast zal er heel binnenkort een regenboogpad zijn aangelegd bij onze sportaccommodatie.

Omdat wij altijd willen laten zien dat iedereen bij DOS’46 zichzelf mag zijn, wappert de progress-vlag het hele jaar door fier. En daar zijn wij trots op.

Bij DOS’46 werken we met een vertrouwenspersoon, die klaar staat om vragen te beantwoorden of een gesprek te voeren. De vertrouwenspersoon is bereikbaar via vertrouwenspersoon@dos46.nl.