Fortuna/Delta Logistiek – DOS’46 | 19-12

• oktober 8, 2022

Het is DOS’46 niet gelukt om de punten mee te nemen uit Delft. De ploeg uit Nijeveen kon het niet waarmaken tegen Fortuna/Delta Logistiek en verloop met 19-12.

DOS’46 kwam moeilijk in de wedstrijd en stond al snel op achterstand. Na 11 minuten spelen stond het 5-0, pas in de 14e minuut kon Leander Zwolle de eerste goal maken voor de ploeg van Mulder en Boode: 5-1. Even leek de ploeg weer in de wedstrijd te komen (5-3), maar dit liet Fortuna niet toe. Ruststand: 11-5.

Na rust kon DOS’46 drie goals achter elkaar maken, waardoor de achterstand kleiner werd: 12-8. Echter kwamen de Nijeveners niet dichterbij en kon Fortuna weer uitlopen. Eindstand: 19-12.

Nu de laatste wedstrijd van de eerste helft veldcompetitie gespeeld is, gaat DOS’46 zich opmaken voor de Korfbal League. De ploeg zal een aantal oefenwedstrijden spelen, het schema hiervan is HIER terug te vinden. Op zaterdag 12 november start de Korfbal League, DOS’46 speelt de eerste wedstrijd uit.

Mediasamenvatting:
Meppeler Courant: DOS’46 delft het onderspit in gevecht om tweede plaats
De Stentor Sport: DOS’46 wordt door Fortuna al na vijf minuten op haar plek gezet en speelt een kansloze wedstrijd
Korfbal.nl: Ereklasse Round Up #5
Korfbalfoto.nl: fotoverslag Edwin Sonneveld