In memoriam: Cas Steenbergen

  • augustus 17, 2022

In memoriam

Cas Steenbergen (8 december 1998 – 15 augustus 2022)

Ons heeft het vreselijke bericht bereikt dat ons lid Cas Steenbergen op 15 augustus 2022 is overleden. In de bloei van zijn leven heeft Cas, na een noodlottig ongeluk en een aansluitende korte, onzekere en heftige periode in het ziekenhuis, helaas de strijd verloren. Cas is slechts 23 jaar geworden.

Als jong mannetje is Cas z’n sportcarrière begonnen bij de lokale voetbalvereniging in de Wijk. Na drie jaar hangt hij de voetbalschoenen aan de wilgen en maakt hij, in navolging van zijn drie zussen, de overstap naar korfbal. DOS’46 krijgt er dan, in de D’s, een gepassioneerde speler bij. In de loop der jaren heeft Cas door hard te trainen en met het nodige plezier de A-selectie weten te bereiken bij DOS’46.

In het veld was Cas een echte teamplayer. Met zijn enorme lengte wist hij menig bal onder de korf in DOS’46-bezit te houden. Hij kon enorm genieten van een eigen gescoord doelpunt maar misschien wel meer van een mooie assist. Cas was degene die voor de wedstrijd nog even een lolletje maakte, maar in het veld streed hij altijd om de winst. Hij bezat een echte winnaarsmentaliteit aangevuld met een grote dosis humor en plezier.

Cas kon met iedereen en iedereen kon met Cas! Een allemansvriend in en buiten het veld. Hij was de absolute sfeermaker in de groep en had altijd wel een grap of anekdote om iedereen aan het lachen te maken. Ondanks zijn oneindige humor kon je ook voor een goed gesprek bij Cas terecht. Cas was iemand die altijd zichzelf bleef, zijn eigen koers voer en zeker ook zijn eigen mening had waarbij hij zich niet zo snel liet leiden door anderen. Een rots in de branding.

We gaan zijn weergaloze humor, zijn inzet en zijn winnaarsmentaliteit ontzettend missen. DOS’46 is hem dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan voor onze club.

Wij wensen zijn ouders Albertine en Luuk, zijn zussen Anique, Maaike en Lotte en verdere familie en vrienden veel sterkte toe om dit verlies te kunnen verwerken.

 

Vaarwel

Vaarwel beste DOS’46-vriend

DOS’46-vriend van ons allen

Allen hebben nu herinnering

Herinnering aan het bestaan

Bestaan van een goed mens

 

Vrijdag 19 augustus tussen 14.30 en 16.00 uur is er rondom Cas zijn ouderlijke huis gelegenheid te herinneren en de familie te condoleren.

Het afscheid van Cas zal in besloten kring plaatsvinden.