Nieuwe en vertrekkende spelers

  • mei 24, 2022

We naderen het einde van het seizoen en dat betekent ook dat spelers van club gaan veranderen. Wendy Kampijon heeft besloten haar korfbal carrière voort te zetten bij Nic. uit Groningen. Ze heeft bij onze club in de A1, het derde en het tweede gespeeld. We wensen haar daar heel succes en bedanken haar voor de inzet voor DOS’46.

Peter Jan Pouwels (17 jaar) zal toegevoegd worden aan de A’s van DOS’46. Hij speelde hiervoor bij Antilopen/Lancyr Deelen en doet de opleiding international creative business developer aan het CIBAP in Zwolle. “Het is altijd al mijn droom geweest om op het hoogste niveau te spelen, en met de verhuizing van mijn ouders naar het noorden toe vond ik het een mooie kans om dit werkelijkheid te kunnen laten worden. Ik kan bij DOS’46 heel veel leren waardoor ik ook een betere korfballer word. Ik had van verschillende mensen binnen Antilopen al gehoord dat DOS’46 ook een warme familie vereniging is, dus dat sprak me ook heel erg aan. Na een paar keer meetrainen waren mijn gedachtes eigenlijk dik bevestigd, en was ik heel enthousiast om mijzelf in te schrijven!”

Daniël van der Ploeg (13 jaar) komt over van AVO Assen en zal onze B’s komen versterken. Daniël volgt momenteel de opleiding aan de Topsport Talentschool Groningen. De ambitieuze speler heeft op zijn elfde een stap gemaakt van Ritola naar AVO. “Mijn doelen zijn zoveel mogelijk te leren en zo hoog mogelijk te spelen en ik denk dat bij DOS’46 absoluut te kunnen doen.”

KID en de TC zijn erg blij met de komst van de beide talenten. “Een goede jeugdopleiding is al jaren een van de pijlers onder het beleid van DOS’46” aldus bestuurslid Topkorfbal Harmen Tjeerdsma. We wensen Daniël en Peter Jan heel veel plezier en succes bij DOS’46.

   

Foto Daniël: Marco Spelten