KZ/Thermo4U – DOS’46 (20-22)

  • maart 23, 2022

DOS’46 heeft dinsdagavond weten te winnen in Koog aan de Zaan van KZ/Thermo4U met 20-22. DOS’46 en KZ/Thermo4U wisten er een spannende wedstrijd van te maken, waarbij de Nijeveners uiteindelijk aan het langste eind trokken.

In de beginfase waren de doelpunten schaars, na de 0-1 van Pascal Frieswijk duurde het vier minuten voor de thuisploeg hier een antwoord op had. De eerste 12 minuten ging de wedstrijd gelijk op en waren de scores om en om. DOS’46 onder wist het eerste gaatje in de wedstrijd te slaan onder aanvoering van Max Malestein (6-9). KZ/Thermo4U wist dit vlak voor de rust te repareren, waardoor beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers opzochten.

Na de rust ging Max Malestein door met wat hij in de eerste helft ook deed, namelijk scoren. DOS’46 wist direct weer een gaatje te slaan. KZ coach Tim Bakker probeerde met enkele wissels de wedstrijd te redden, maar DOS’46 bleef mee scoren. Vanaf 17-18 kwam DOS’46 op voorsprong en gaf deze hierna niet meer uit handen. Pascal Frieswijk bepaalde de einduitslag uiteindelijk op 20-22.

Door deze overwinning blijft de ploeg van Herman van Gunst in de race voor een felbegeerd play-off ticket. De ploeg staat samen met KZ/Thermo4U en LDODK/RinsmaModeplein op 4 punten. Bij winst in Gorredijk is DOS’46 geplaatst voor de play-offs.

Scores DOS’46: Max Malestein 9, Christiaan Dekkers en Pascal Frieswijk 3, Kim Petersen en Leander Zwolle 2, Amber van Doorn, Lynn Bijkerk en Fardau de Boer allen 1.

 

Mediasamenvatting:

Meppeler Courant: DOS’46 wint knap in Koog aan de Zaan
De Stentor: Malestein houdt sprookje DOS’46 levend
DVHN: Korfballers DOS’46 wacht finale op Friese bodem
Korfbal.nl: Recap inhaalduels