DOS’46 – Fortuna/Delta Logisitiek (23-26)

• maart 19, 2022

Zaterdagavond heeft DOS’46 in eigen hal verloren van koploper en titelkandidaat Fortuna/Delta Logistiek uit Delft. DOS’46 wist het Fortuna lang lastig te maken, maar verloor de strijd in de tweede helft. Desondanks wist DOS’46 publiek en sponsoren te trakteren op een leuke wedstrijd met vrij en onbevangen spel.

Net als afgelopen dinsdag begon DOS’46 sterk aan de wedstrijd. Het was Fortuna die de wedstrijd opende, maar DOS’46 die na twee tegengoals het initiatief overnam. De Nijeveners wisten door voorsprong uit te bouwen naar 7-3. Fortuna kwam weer terug door zes treffers achter elkaar te maken: 7-9. Niet veel later kon DOS’46 weer aanhaken en nam het vlak voor rust de leiding weer over. Ruststand: 13-11.

Fortuna kwam fris uit de kleedkamers en wist de achterstand op DOS’46 snel weg te poetsen. Een tijd kon de ploeg van Van Gunst het tempo en niveau van Fortuna bijbenen, maar na een gelijke stand van 17-17 nam Fortuna definitief de leiding. De titelkandidaat kon een gaatje slaan van vijf punten en de vermoeidheid sloeg toe bij de Nijeveners. DOS’46 wist de schade te beperken, maar kwam niet meer in de buurt. Eindstand: 23-26.

Deze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen stond in het teken van Oekraïne. Meer info hoe je, naast geld storten op Giro 555, vluchtelingen kan helpen? Neem een kijkje op de website van Nijeveen Helpt!

Mediasamenvatting:

Meppeler Courant: DOS’46 biedt koploper goed tegenstand, maar verliest wel
Korfbal.nl: Recap #15
Wedstrijdverslag Fortuna: DOS’46 blijft lang bij maar Fortuna/Delta Logistiek wint wel
Fotoverslag Herry Borrink: DOS’46 1 – Fortuna/Delta Logistiek 1