DOS’46 – LDODK/Rinsma Modeplein 19-21

  • maart 15, 2022

DOS’46 heeft de noordelijke derby in eigen huis verloren. De Nijeveners stonden de gehele eerste helft op voorsprong, maar LDODK/Rinsma Modeplein wint de wedstrijd in de tweede helft.

DOS’46 begint sterk aan de wedstrijd. Na zes minuten spelen staat de Nijeveense ploeg op 6-0 voorsprong. Door sterk verdedigend werk van DOS’46 duurt het lang voordat de Friezen de korf weten te vinden. Na acht minuten spelen is het voor het eerst raak, André Zwart maakt namens LDODK 6-1. Een tijd lang volgen de scores van DOS’46 en LDODK elkaar op, maar geven ook beide ploegen veel druk in de verdediging waardoor er ook regelmatig doelpuntloze fases zijn. LDODK komt even dichterbij (9-7), DOS’46 loopt weer uit tot drie punten. Ruststand: 11-8.

LDODK opent de tweede helft. Kroon scoort binnen tien seconden. DOS’46 kan niet meer zoveel druk geven als in de eerste helft, waardoor de spelers van LDODK meer en meer vrij komen. Na enkele minuten maakt de ploeg van Aukes de gelijkmaker en komt het even later voor het eerst op voorsprong: 13-14. Daarna blijft spannend. DOS’46 blijft aanhaken en het lukt LDODK lange tijd niet om de voorsprong te vergroten naar drie punten. Tot vier minuten voor tijd: 17-20. Door scores van Van Doorn en Van Veldhuisen sluit DOS’46 nog weer aan: 19-20. Uiteindelijk beslist Kroon de wedstrijd door het benutten van een strafworp in de laatste minuut: 19-21.

Aanstaande zaterdag speelt DOS’46 de volgende thuiswedstrijd. Dan komt Fortuna/Delta Logistiek uit Delft op bezoek.

Mediasamenvatting volgt!

 

Foto: Henk Slagter