Fortuna/Delta Logistiek – DOS’46 (26-15)

• februari 26, 2022

Het is DOS’46 niet gelukt om de goede lijn van afgelopen weken aan te houden. In Delft werd er met ruime cijfers verloren van één van de titelfavorieten: Fortuna/Delta Logistiek.

DOS’46 begon sterk en door scores van Fardau de Boer en Christian Dekkers wist het meteen op voorsprong te komen: 0-2. Fortuna kon snel aanhaken en op voorsprong komen: 3-2. Echter lukte het DOS’46 om de eerste twintig minuten bij te blijven. In de laatste minuten voor het rustsignaal kon de thuisploeg een gaatje slaan en uiteindelijk met vier punten verschil de kleedkamer opzoeken. Ruststand: 13-9.

Fortuna kwam fris uit de kleedkamer, dit resulteerde in vier treffers na elkaar waardoor de wedstrijd eigenlijk meteen beslist werd: 17-9. DOS’46 bleef strijden, maar kon niet meer aanhaken of in de buurt komen. De Nijeveners moesten daardoor een flink verlies incasseren. Eindstand: 26-15.

Fortuna is door de winst op DOS’46 zeker van een plek bij de top vier. DOS’46 doet nog volop in de strijd en staat volgende week een belangrijke wedstrijd te wachten. In Nijeveen speelt de ploeg van Van Gunst de noordelijke derby tegen LDODK/Rinsma Modeplein.

Scores DOS’46: Lynn Bijkerk 3, Fardau de Boer 3, Kim Petersen 2, Melvin Frieswijk 2, Leander Zwolle 2, Christian Dekkers, Eline van Veldhuisen, Pascal Frieswijk.

Media:

Meppeler Courant: DOS’46 kan titelfavoriet Fortuna niet verontrusten
RTV Drenthe: DOS’46 verweert zich kranig, maar verliest ruim van koploper Fortuna
Korfbal.nl: Recap #12
De Stentor: DOS’46 kan Fortuna een helft bijbenen maar dan is de pijp wel snel leeg