DOS’46 – KZ/Thermo4U (19-18)

  • februari 19, 2022

DOS’46 heeft zaterdag de eerste wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen van KZ/Thermo4U uit Koog aan de Zaan. De thuisploeg stond een groot deel van de wedstrijd aan de goede kant van de score. In het laatste kwartier werd het nog erg spannend, maar de ploeg van Van Gunst kon in de allerlaatste minuten de winst veilig stellen.

Deze eerste wedstrijd in de tweede helft van de Korfbal League was meteen een hele belangrijke; het was erop of eronder! Bij verlies tegen KZ, zou DOS’46 meteen kansloos zijn voor een plek bij de eerste vier. Er lag dus meteen druk op de wedstrijd. In het begin van de pot was dit terug te zien in de geringe scores. Het duurde een tijdje voordat de motor bij beide ploegen op gang kwam. Toen deze bij de Nijeveners begon te draaien konden zij een gaatje slaan van vier punten: 5-1. Waarop Tim Bakker van KZ reageerde met een time-out. Dit deed zijn ploeg goed, de dames (Haars en Schenk) begonnen te scoren en konden weer aansluiten bij DOS’46. Met een ruststand van 9-7 gingen de ploegen de kleedkamers in.

Na rust kwam KZ goed uit de startblokken en wist snel de stand gelijk te brengen: 9-9. DOS’46 wist lange tijd op voorsprong te blijven, maar het laatste kwartier van de wedstrijd werd het erg spannend. Slechts een paar minuten voor tijd kon KZ voor het eerst op voorsprong komen: 17-18. Het was daarna Max Malestein die de gelijkmaker wist te maken en Christian Dekkers schoot de winnende door de korf. Eindstand 19-18.

Door de winstpartij doet DOS’46 nog mee voor een plaats bij de play-offs. Volgende week speelt de ploeg uit Nijeveen een uitwedstrijd bij Fortuna/Delta Logistiek in Delft. Het zal een pittige kluif worden, maar wie weet kan DOS’46 ook hier zorgen voor een verrassing.

De reserveteams van beide ploegen troffen elkaar voorafgaand aan de wedstrijd van de hoofdmachten. Het lukte DOS’46 2 echter niet om te winnen. Zij verloren met 16-18 van KZ/Thermo4U 2.

 

Mediasamenvatting:

Korfbal.nl: Recap #11
Fotoverslag Herry Borrink: DOS’46 1 – KZ/Thermo4U 1 en DOS’46 2 – KZ/Thermo4U 2
RTV Drenthe: DOS’46 verrast en boekt nipte zege op KZ in kampioenspoule
Meppeler Courant: DOS’46 heeft schwung te pakken onder Van Gunst
De Stentor [PREMIUM]: Ahoy is ook na overwinning voor DOS’46 nog altijd een stipje aan de horizon