Mulder en Boode volgend seizoen aan het roer bij DOS’46

  • februari 14, 2022

Nijeveen – Met ingang van komend seizoen vormen Henk Jan Mulder en Friso Boode het trainersduo van DOS’46. Met hoofdcoach Mulder en assistent-coach Boode voor de groep maakt DOS’46 een verdere stap in het behoud van topkorfbal in Nijeveen. Op langere termijn is het streven weer onderdeel te worden van de top vier van Nederland.

Harmen Tjeerdsma, bestuurslid topkorfbal: “We zijn ontzettend blij met de komst van Henk Jan en Friso. Na het beslissende punt in Sassenheim konden we gelukkig gelijk doorpakken. Beide heren passen prima in het mede door de selectie opgestelde profiel en we merkten in de gesprekken een enorme drive. Zoals gebruikelijk gaan we in eerste instantie een samenwerking voor één seizoen aan, maar onze intentie is absoluut om voor de lange termijn met Henk Jan, Friso en de rest van de staf te bouwen aan nieuwe successen.”

Henk Jan Mulder: “Ik vind het een eer om vanaf augustus hoofdtrainer bij deze prachtige club te mogen zijn. Daarnaast kijk ik er naar uit om samen met Friso en de andere leden van de staf aan de slag te gaan met de jonge en talentvolle selectie.”

Friso Boode: “Een mooie uitdaging om DOS’46, met al zijn talenten, een stap verder te helpen in hun proces. Dat dit samen met Henk Jan kan, is extra mooi. Ik kijk uit naar de samenwerking en hoop veel mooie mensen te mogen leren kennen.”

Mulder en Boode
Henk Jan Mulder was tot eind vorig seizoen als coach verbonden aan Korfbal Leagueclub LDODK/Rinsma Modeplein uit Gorredijk. De laatste drie seizoenen als hoofdtrainer, het eerste seizoen als assistent. Eerder al was hij hoofdcoach bij Nic. (Groningen) en bij Drachten/Van der Wiel, waar hij ook de jeugdopleiding op poten heeft gezet.

Mulder is zeker geen onbekende voor DOS’46. In het seizoen 1989/1990 speelde hij in het Nijeveense roodzwart. Hij begon zijn spelerscarrière bij Drachten en sloot deze af bij Nic. Mulder woont met zijn vrouw Claudia in Drachten en is in het dagelijks leven werkzaam als docent en leerjaarcoördinator aan het Lauwers College in Buitenpost.

Friso Boode is dit seizoen als staflid verbonden aan de selectie van LDODK, waar hij na het voortijdig afgebroken seizoen 2019/2020 stopte als speler. De grootste successen in zijn actieve carrière behaalde Boode bij TOP/LITTA, waarmee hij twee zaaltitels en één veldtitel pakte. Boode, die bij ASVD/PV Systems met korfballen begon en ook bij Nic. actief was, speelde twaalf interlands en won met TeamNL Korfbal een WK en EK. Boode is met zijn vriendin Kim en hun twee kinderen woonachtig in Heerenveen en werkt als teamleider van de HAVOtop in Burgum.

Kampioenspoule
DOS’46 plaatste zich vorige week voor de kampioenspoule door in het laatste duel van de eerste fase een punt te halen bij TOP/LITTA. Daarmee heeft DOS’46 zich veilig gespeeld en heeft het nog een kans om de play-offs om het landskampioenschap te halen. Vlak voor ‘TOP uit’ kwam de hoofdmacht onder leiding te staan van interim-hoofdcoach Herman van Gunst, geassisteerd door Rick Wessel. Van Gunst startte aan zijn vijfde periode als hoofdcoach van DOS’46, nadat begin februari DOS’46 en toenmalig hoofdtrainer Edwin Bouman gezamenlijk besloten om de samenwerking  per direct te beëindigen.

DOS’46 start de kampioenspoule (zes teams) met nul punten. De formatie van Van Gunst begint zaterdag met een thuiswedstrijd tegen nummer vier KZ/Thermo4U (vier punten). Wint DOS’46, dan houdt het kans op een plek bij de eerste vier en dus op de play-offs.

Eerder al werd bekend dat DOS’46 richting volgend seizoen de samenwerking met Michel Zink (coach DOS’46 2) en Luca Spin (coach Jong DOS’46) heeft verlengd.