In memoriam: George Claasz Coockson

  • januari 16, 2022

In memoriam

 

George Claasz Coockson    (1938 – 2022)

Zaterdag 8 januari bereikte ons het droevige bericht dat onze oud-voorzitter, erelid George Claasz Coockson, in het bijzijn van zijn vrouw en beide dochters, is overleden. George is 83 jaar oud geworden. Hij kwakkelde sinds langere tijd met zijn gezondheid.

George is op 3 mei 1938 geboren op Pontianak, een stad op het eiland Borneo in Indonesië en is als 10-jarige jongen naar Nederland toegekomen. In het dagelijkse leven was hij werkzaam bij het leger als Luitenant-kolonel der artillerie. Hij was gelegerd in Havelte. Samen met zijn vrouw Tineke hebben ze zich gesetteld in Nijeveen.

Als ouder van zijn spelende kinderen raakte George betrokken bij het reilen en zeilen binnen DOS’46. In 1989 nam hij de voorzittershamer over en deze heeft hij vlak na het 50-jarige jubileum van de club in 1996 weer overgedragen. Hij nam zijn voorzitterschap uiterst serieus en met militaire precisie werden alle taken uitgevoerd. Zijn rustige karakter zorgde ervoor dat hij op een hele fijne, tactische manier precies datgene voor elkaar kreeg wat hij graag wilde. Of dit nu voor korfbal gerelateerde of voor niet-korfbal gerelateerde zaken was, dat maakte hem niks uit.

Als trouwe supporter was hij met enige regelmaat te vinden langs de lijn. Naast zijn voorzitterschap is George ook de grondlegger geweest van het archief van DOS’46, iets waar we nu nog steeds dankbaar gebruik van maken. Ook van de heerlijke Indische kookkunsten van George hebben vele mensen binnen de club mogen meegenieten. Bij het Dos Dolle Driegangen Diner hoopte men stiekem ingeloot te worden voor het diner bij George.

DOS’46 is hem dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan voor onze club.

Wij, bestuur en leden van DOS’46, wensen zijn vrouw Tineke, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe om dit verlies te kunnen verwerken.