DVO/Accountor – DOS’46 (26-24)

  • januari 15, 2022

DOS’46 heeft zaterdagavond verloren van een gehavend DVO/Accountor. In Bennekom miste de thuisploeg vier basisspelers. DOS’46 wist vanaf het begin dat er mogelijkheden waren om punten te halen, echter is het de ploeg onder leiding van Bouman en Wessel niet gelukt om te profiteren.

De scores in de eerste helft gingen gelijk op. Christian Dekker en Leander Zwolle speelden sterk en wisten de korf goed te vinden. Vlak voor rust kon de ploeg uit Nijeveen een kleine voorsprong pakken. Ruststand: 9-11.

In de tweede helft ging het tempo omhoog. Beide teams wisten scoorden een stuk makkelijker dan in de 25 minuten ervoor. DOS’46 kwam na een aantal minuten op drie punten voorsprong: 13-16. Na een aantal vakwissels bij DVO ging de thuisploeg steeds beter spelen en lukte het om aan te haken. DOS’46 verslapte en liet DVO langs zij komen. In de slotfase van de wedstrijd konden de dames en heren uit Nijeveen de korf nog moeilijk vinden en verloren in de laatste vijf minuten de strijd. Eindstand: 26-24.

Zoals de Stentor beschrijft: “toch was er ook goed nieuw”. TOP/LITTA, de directe concurrent op plaats 3 in Poule B, verloor van GG/IJskoud de Beste! Het is nu aan DOS’46 om de komende twee wedstrijden te winnen zodat het plek 3 in het klassement vast houdt en zich op deze manier veilig speelt.

Scores DOS’46:
Christian Dekkers 9, Leander Zwolle 6, Max Malestein 3, Kim Petersen 2, Tessa Lap, Fardau de Boer, Pascal Frieswijk, Eline van Veldhuisen.

Mediasamenvatting:

RTV Drenthe: DOS’46 verliest nipt van koploper DVO
De Stentor: DOS’46 kan gehavend DVO geen pijn doen en laat kans op bonuspunten liggen
Korfbal.nl: Recap #7

Foto: Herry Borrink (nov 2021, thuisduel DOS’46 – DVO/Accountor)