DOS’46 en assistent-trainer Rick Wessel na dit seizoen uit elkaar

  • januari 13, 2022

Nijeveen – Het bestuur van DOS’46 heeft besloten om na vier seizoenen de samenwerking met assistent-trainer Rick Wessel niet te verlengen.

Rick Wessel werd in 2018, direct na zijn actieve carrière bij DOS’46, benoemd als assistent-trainer naast toenmalig hoofdtrainer Pascal Zegwaard. Samen loodsten ze in 2019 de Nijeveense hoofdmacht naar de nationale veldtitel. De afgelopen twee seizoenen assisteerde Wessel hoofdtrainer Edwin Bouman. Vorig seizoen wist DOS’46 de play-offs van de Korfbal League te halen en momenteel staat DOS’46 met zes punten uit zes duels derde in poule B van de Korfbal League.

Vorig jaar heeft de Technische Commissie tijdens de besprekingen al bij Wessel aangegeven dat het lopende seizoen het laatste zou zijn. Het bestuur van DOS’46 vindt het na een periode van vier jaar heel gezond weer een andere persoon voor de groep te zetten.

Nieuwe hoofdtrainer en assistent

Vorige week maakte het bestuur van DOS’46 al bekend de samenwerking met hoofdtrainer Bouman niet te verlengen. DOS’46 gaat dus in de komende periode op zoek naar een nieuwe, toekomstige hoofdtrainer en een assistent, die kunnen voortbouwen op het werk van Bouman en Wessel. Zowel het bestuur als Bouman en Wessel hebben er vertrouwen in dat spelers en staf het seizoen goed afronden, waarbij op korte termijn het streven is om plaatsing voor de kampioenspoule af te dwingen.

De gesprekken met de overige stafleden staan deze week en de komende week gepland. Communicatie hierover volgt dus later.

Uitwedstrijd
Zaterdagavond speelt DOS’46 in Bennekom de uitwedstrijd tegen DVO/Accountor. De eerste wedstrijd, in Nijeveen, eindigde in een 22-31 overwinning voor de huidige koploper van poule B.

 

Foto: Herry Borrink