DOS’46 en hoofdtrainer Edwin Bouman na dit seizoen uit elkaar

  • januari 6, 2022

Nijeveen – Het bestuur van DOS’46 heeft besloten de samenwerking met hoofdtrainer Edwin Bouman na dit seizoen niet te verlengen. Bouman is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in Nijeveense dienst.

Bouman trad in de zomer van 2020 aan in een turbulente periode voor de Nijeveense Korfbal Leagueclub. In zijn eerste seizoen wist hij samen met zijn staf en spelers de play-offs van de Korfbal League te halen. Momenteel, in opnieuw een ‘coronaseizoen’, staat DOS’46 met zes punten uit vijf duels derde in poule B van de Korfbal League. De eerste helft van de veldcompetitie sloten de roodzwarten ook af met zes punten uit vijf duels en een derde plek.

Na een evaluatieproces heeft het bestuur van DOS’46 in samenspraak met de Technische Commissie besloten om na dit seizoen de samenwerking niet te verlengen en in de komende periode op zoek te gaan naar een nieuwe, toekomstige hoofdtrainer. Het bestuur en Bouman hebben hier deze week over gesproken en beide partijen hebben er vertrouwen in dat spelers en staf het seizoen op de best mogelijke manier afronden. Daarbij is momenteel het streven om in de kampioenspoule te geraken.

De gesprekken met de overige stafleden staan in de komende weken gepland. Communicatie hierover volgt later.

Thuiswedstrijd
Zaterdagavond hervat DOS’46 de Korfbal League met een thuiswedstrijd tegen PKC/Vertom. Het uitduel in Papendrecht eindigde in een 20-18 overwinning voor de regerend landskampioen.

 

Foto: Herry Borrink