DOS’46 – TOP/LITTA (15-14)

• december 19, 2021

Afgelopen zaterdag speelde DOS’46 de laatste wedstrijd van het jaar in eigen huis tegen TOP/Litta. Het publiek thuis kreeg uiteindelijk een zeer spannende wedstrijd te zien, al vielen er niet heel veel doelpunten. De openingstreffer viel door een schot van Christian Dekkers en DOS’46 bouwde gelijk uit naar een 4-0 voorsprong. De ploeg uit Sassenheim liet niet zomaar over zich heenlopen en pakte hierna de voorsprong van 4-6. Dit kwam doordat TOP/Litta veel rebounds had en hierdoor steeds weer kon herhalen. Er werd weinig gescoord en met een stand van 4 tegen 6 gingen beide ploegen de kleedkamers in. Na de rust gaf DOS’46 weer iets meer gas en via een vrije bal van Kim Petersen kwamen de Nijeveners weer op 7-6 voorsprong. Deze voorsprong werd uitgebouwd naar 13-10. Met nog 1 minuut 40 op de klok en een stand van 15-13 werd het nog even heel spannend toen TOP/Litta nog een strafworp scoorde, de 15-14. In de laatste seconden wist DOS’46 de wedstrijd goed uit te spelen, de ploeg pakte hiermee belangrijke punten voor de derde plek in poule B van de Korfbal League.