Oost-Arnhem – DOS’46 (22-28)

• december 4, 2021

DOS’46 wint eerste wedstrijd van dit zaalseizoen bij Oost-Arnhem. Voorafgaand stond een spannende wedstrijd op papier; beide ploegen waren nog puntloos en moesten winnen om mee te kunnen dingen naar een plek in de top 3. De overwinning is voor DOS’46 echter geen enkel moment in gevaar geweest. Mede door een zeer sterke eerste helft wist de ploeg uit Nijeveen overtuigend te winnen in Arnhem.

DOS’46 begon fel aan de wedstrijd. Na enkele minuten stond DOS’46 op een 1-5 voorsprong, welke na 20 minuten spelen werd uitgebreid naar 1-11. Bij rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en hadden alle spelers van de uitploeg een bal door de mand gemikt. Ruststand: 6-18.

In de tweede helft kwam Oost-Arnhem beter tot scoren en wisten ze het verschil kleiner te maken. Spannend is het niet geworden, DOS’46 nam dan wel wat gas terug maar bleef scoren. Eindstand 22-28.

Scores DOS’46:
Christian Dekkers 8, Leander Zwolle 4, Max Malestein 4, Tessa Lap 4, Fardau de Boer 3, Amber van Doorn 2, Pascal Frieswijk 2, Eline van Veldhuisen 1.

Ook het tweede van DOS’46 nam de punten mee naar huis. Zij wonnen ruim van Oost-Arnhem 2: 15-31.