PKC/Vertom – DOS’46 (20-18)

  • november 20, 2021

Afgelopen zaterdag heeft DOS’46 haar openingswedstrijd in de Korfbal League verloren, bij titelverdediger PKC/Vertom werd er met 20-18 nipt verloren.

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en kwam vrij snel op een 4-1 voorsprong. DOS’46 herpakte zich goed door meerdere damesgoals en kwam vanaf 5-5 volledig in de wedstrijd. Vanaf dit moment namen de Nijeveners het initiatief over van PKC/Vertom, door elke keer aan de goede kant van de score te staan. Met een 12-12 gelijke stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de tweede helft waren de doelpunten een stuk duurder. DOS’46 bleef nog tot 15-15 nog aan de goede kant van de score, maar de Papendrechters konden elke keer goed pareren. Bij 17-15 leek de thuisclub een gaatje te slaan, maar invaller Christian Dekkers maakte met twee goals het verschil weer goed. Hierna wist DOS’46 nog één keer op voorsprong te komen door Fardau de Boer, maar het slot was alsnog voor de thuisploeg. In de laatste fase wist PKC/Vertom nog driemaal te scoren, wat een 20-18 eindstand tot gevolg had.

Scores DOS’46: Fardau de Boer 4, Tessa Lap 3, Eline van Veldhuisen 3, Christian Dekkers 2, Kim Petersen 2, Max Malestein 2 en Pascal Frieswijk 2

Media:

Korfbal League: Recap#1
NOS: Samenvatting PKC/Vertom-DOS’46
Meppeler Courant: PKC moet hard werken om korfballers DOS’46 te verslaan
De Stentor: DOS’46 laat favoriet PKC peentjes zweten, maar houdt er niets tastbaars aan over
RTV Drenthe: DOS’46 biedt landskampioen knap verweer maar verliest openingswedstrijd Korfbal League