KCC/CK Kozijnen – DOS’46 (15-17)

• september 18, 2021

DOS’46 heeft op zaterdag 18 september haar tweede zege in de Ereklasse 2021/2022 behaald. De ploeg uit Nijeveen speelde tegen KCC/CK Kozijnen in Capelle aan de IJssel. Het was de thuisploeg die het grootste deel van de wedstrijd de leiding nam, de gasten uit Nijeveen namen echter de punten mee naar huis. Eindstand: 15-17.

DOS’46 begon de wedstrijd met een voorsprong: 1-3. Al snel kwam KCC langszij en nam de leiding over: 6-4. Vlak voor rust wist de ploeg van Bouman en Wessel weer aan te sluiten. Ruststand: 7-7.

Na rust opende KCC de tweede helft, al snel gevolgd door twee scores van de neven Frieswijk: 8-9. Dit liet de thuisploeg niet zomaar gebeuren, zij antwoorden met vijf goals achtereen: 13-9. Met nog maar enkele minuten op de klok zette DOS’46 een eindsprint in en sloot aan: 15-15. Dekkers wist de winst met een strafworp en afstandsschot veilig te stellen. Eindstand: 15-17.

Scores DOS’46:
Christian Dekkers 3, Melvin Frieswijk 3, Fardau de Jong 3, Eline van Veldhuisen 2, Pascal Frieswijk 2, Lynn Bijkerk, Max Malestein, Kim Petersen, Tessa Lap.

Het tweede van DOS’46 speelde voorafgaand aan de hoofdmacht. Zij verloren van KCC/CK Kozijnen 2: 16-11.