In memoriam: Lammita Bos

  • juli 27, 2021

In memoriam

Lammita Bos ( 28-4-1965 – 24-07-2021 )

Veel te vroeg…veel te jong…

Ons heeft het vreselijke bericht bereikt dat ons lid Lammita Bos op 24 juli is overleden. Na een ziekteperiode van anderhalf jaar heeft ze in het bijzijn van haar gezin de strijd moeten opgeven. Lammita is 56 jaar geworden.

Als jong meisje – vriendin van Nico – is Lammita vanuit Nic. overgekomen om te komen spelen bij DOS’46. Ze heeft jarenlang gespeeld in ons eerste team. Lammita was DE stille motor in het team: serieus, heel gedreven, altijd hardwerkend en nooit klagen. In haar communicatie was ze erg direct en daardoor wist je precies wat je aan haar had. Ze voerde altijd uit wat haar taak was en deed dit plichtsgetrouw. Ze is gestopt met korfballen tijdens de zwangerschap van Milanne en is na de bevalling weer begonnen met korfballen in het eerste team. Na de geboorte van Koen heeft ze een stapje terug gedaan en is ze in een lager team gaan spelen. Een sportster in hart en ziel!

Lammita is jarenlang actief geweest als trainster van diverse jeugdteams op verschillende niveaus. Hoogtepunten waren de Nederlandse kampioenschappen met de B en C- aspiranten. De laatste jaren heeft ze als trainster de recreanten getraind en was ze actief tijdens de wedstrijden van de selectie achter de jurytafel.
Tijdens het bezoek van Lammita en Nico aan Milanne in Nieuw Zeeland zijn de vriendschapsbanden tussen DOS’46 en Korfball New Zealand ontstaan. Door hun reis naar dit land aan de andere kant van de wereld is een actieve uitwisseling met de Kiwi’s tot stand gekomen.

Lammita is een voorbeeld van hoe je door hard trainen, discipline hebben en gezond leven alles uit je korfbal carrière kunt halen. De technische, gedreven en serieuze persoon die Lammita was gaan we enorm missen.

We wensen Nico, Milanne en Koen veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Er is gelegenheid tot condoleren en afscheid te nemen van Lammita op donderdag 29 juli tussen 19.00 en 20.00 uur in dorpshuis De Schalle, Nieuweweg 27 te Nijeveen.

De crematieplechtigheid zal vrijdag 30 juli in besloten kring plaatsvinden.