Fietspuzzeltocht groot succes!

  • juni 1, 2021

Afgelopen zondag 30 mei heeft de fietspuzzeltocht van DOS’46 ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum plaatsgevonden. In totaal hadden 98 mensen zich opgegeven in 27 verschillende groepjes en met het (eindelijke) mooie weer genoot iedereen volop.

Om half 1 ging het eerste groepje van start, waar er vervolgens elke 10 minuten twee verschillende groepjes vanaf de Dorpsstraat of vanaf het sportveld van start gingen. Tijdens de fietstocht waren er 6  verschillende spellen die de enthousiaste fietsers konden spelen. Zo was het eerste spel sjoelen op Kolderveen en kon men genieten van een ijsje van Camping de Kolderkamp, bij de molen kon men schieten op de korf, in het van der Woudepark werd er boter-kaas-eieren gespeeld. Vervolgens was er een korte pauze bij de Familie van der Linde aan de Dorpsstraat, waar men kon genieten van koffie/thee/ranja met een heerlijk broodje knakworst. Na een korte tussenstop kon men op de kerkweg darten, op de bovenboer werd een blokkenspel gedaan en tot slot was er zeepsponzenrace bij de Nijeveense plas. Bij elk tussenpunt kon men ook diverse letters vinden of verdienen, waar de deelnemende teams een woord van konden maken. Vijfenzeventig jaar was uiteindelijk de oplossing hiervan.

De uiteindelijke winnaar van de fietspuzzeltocht was het groepje van Roelof Jan Vochteloo, Matthijs de Kleuver en Casper Boom. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde middag.