Frank Wagter nieuwe trainer/coach van DOS’46 B1

  • april 28, 2021

Nijeveen – Frank Wagter is vanaf seizoen 2021-2022 de nieuwe trainer / coach van DOS’46 B1. Hij volgt daarbij het duo Borrink – Katoele op dat doorstroomt naar DOS’46 A1.

Wagter heeft de jeugdopleiding van KIOS in Ruinerwold doorlopen en speelt daar momenteel in de selectie. Zijn hoogtepunten waren het spelen in de overgangsklasse en het spelen van twee Nederlandse kampioenschappen in de jeugd.

“De keuze om mijn focus te leggen op het trainerschap, heeft mij doen besluiten om te stoppen als selectiespeler. Als trainer ben ik op mijn twaalfde begonnen. Ik heb binnen KIOS aan alle leeftijden trainen gegeven. Vanaf de E-jeugd tot en met KIOS 3 en 4. Toen ik de mogelijkheid kreeg om als trainer bij DOS’46 verder te gaan, heb ik dit gezien als een kans. Het beleid en de visie van de club spreken mij aan. De mogelijkheden die de club biedt om jezelf te ontwikkelen passen bij mijn toekomstbeeld.”

Wagter, 29 jaar, samen met vriendin Lisanne woonachtig in Ruinerwold, is na zijn behaalde opleidingen op CIOS (Sport en management) en Windesheim (Sociaalpedagogische hulpverlener) gaan werken in de zorg. Hij is begonnen op een woonvorm met de doelgroep jeugd, daarna heeft hij gewerkt in de forensische psychiatrie. Op dit moment is Wagter werkzaam als ambulant begeleider.

De TC van DOS’46 geeft met de komst van Wagter aan dat de jeugdopleiding essentieel is voor de Korfbal Leagueclub en is dan ook erg blij met de komst van Wagter. Wagter geeft aan veel zin te hebben in het komende seizoen. Hij hoopt samen met zijn nieuwe ploeg grote successen te behalen.

We wensen Frank heel veel plezier en succes bij DOS’46!