DOS’46 – KZ/Thermo4U (20-21)

  • maart 27, 2021

Het seizoen voor DOS’46 zit erop na de nederlaag in eigen huis tegen KZ/Thermo4U. De ploeg uit Koog aan de Zaan ging net als woensdag met een zege aan de haal en heeft zich geplaatst voor de halve finales.

In tegenstelling tot afgelopen woensdag begon DOS’46 nu stukken beter. In de eerste helft gaven de ploegen elkaar weinig ruimte en ging het tot aan de rust gelijk op. DOS’46 pakte vlak voor rust een gaatje van drie (11-8), maar moest uiteindelijk toch met een achterstand gaan rusten (11-12).

Direct na de rust nam DOS’46 weer het initiatief in de scores. In een spannende tweede helft gaven de ploegen elkaar weinig toe. Het verschil werd niet groter dan twee doelpunten na de rust. De Nijeveners zaten tot 18-17 aan de goede kant van de score, waarna de gasten de leiding overnamen. In een spannende slotfase kwam DOS’46 tot 20-21, maar in de laatste aanvallen wist de thuisploeg de gelijkmaker niet te forceren. Eindstand: 20-21. KZ/Thermo4U bereikt met deze overwinning de halve finales.

 

Foto’s: Herry Borrink

Media:

RTV Drenthe: DOS’46 strijdend ten onder tegen KZ

Meppeler Courant: DOS’46 dichtbij stunt en derde duel

De Stentor: DOS’46 kan KZ wel constant kantelen, mar niet onderuit halen

Dagblad van het Noorden: DOS’46 moet meerdere erkennen in KZ in play-offs

Korfbal.nl: Recap play-offs#12