KZ/Thermo4U – DOS’46 (20-15)

  • maart 24, 2021

DOS’46 verliest haar eerste play-off duel in Koog aan de Zaan. Waar beide ploegen een moeizame wedstrijd beleefden, was het KZ/Thermo4U die de korf makkelijker wist te vinden.

Kim Petersen opende de wedstrijd: 0-1. Dit was de eerste en tevens laatste voorsprong van DOS’46 in de gehele wedstrijd. De Nijeveners hadden veel moeite met de zware druk die KZ vanaf het begin van het duel wist op te leggen, waardoor de thuisploeg vrij snel kon uitlopen naar een flinke voorsprong. Halverwege de eerste helft stond het 8-2 voor de Koogers. DOS’46 wist de schade beperkt te houden en ging met een stand van 12-5 de rust in.

In de tweede helft werd het spel van KZ slordiger, maar DOS’46 heeft hier onvoldoende van kunnen profiteren. De ploeg van Bouman en Wessel kon het gat verkleinen, maar kwam niet dichterbij dan vijf punten. Het was al snel duidelijk dat het een verloren wedstrijd werd voor DOS’46. Eindstand: 20-15.

Scores: Kim Petersen 3, Melvin Frieswijk 3, Fardau de Boer 2, Mart Vrielink 2, Eline van Veldhuisen, Manouk ten Kate, Pascal Frieswijk, Leander Zwolle, Max Malestein.

De ploeg uit Nijeveen moet nu aan de bak. Het moet de komende twee wedstrijden winnen om door te gaan in de afvalrace richting de finale. Aanstaande zaterdag komt KZ op bezoek in Nijeveen. Aanvangstijd: 16.00u.

Media:

RTV Drenthe: DOS’46 maatje te klein voor KZ in eerste play-off duel

Meppeler Courant: DOS’46 onderuit in eerste play-off duel

De Stentor: DOS’46 holt tegen KZ constant achter de feiten aan

Dagblad van het Noorden [Premium]: Korfballers DOS’46 uit Nijeveen spelen op bezoek bij KZ vrij snel een verloren wedstrijd

Korfbal.nl: Recap play-offs #1

Fotoverslag Marco Spelten: KZ – DOS’46

Foto’s: Actiefotografie / Marco Spelten