DOS’46 – KCC/CK Kozijnen (25-23)

  • maart 20, 2021

In de laatste competitiewedstrijd in poule B van de Korfbal League pakte DOS’46 de volle buit tegen KCC/CK Kozijnen. De gasten uit Capelle aan den IJssel werd met 25-23 verslagen.

De Nijeveners wisten vooraf wat er moest gebeuren om nog kans te maken op de derde plaats in de eindstand. Er moest gewonnen worden en daarna kon er gekeken worden naar het duel in Delft. Daar speelde concurrent DVO/Accountor tegen koploper Fortuna/Delta Logistiek. De ploeg uit Bennekom moest verliezen en dit gebeurde ook; Fortuna won met 21-19.

Met Max Malestein weer terug in de basis startte DOS’46 voortvarend aan het duel en na ongeveer 12 minuten stond het al 8-2. KCC speelde zich steeds beter in het duel en hield het verschil op vier bij rust (16-12).
Na rust was het wederom de thuisploeg die dit verschil uitbouwde, maar richting het einde volgden de doelpuntloze aanvallen zich in rap tempo op.

Zo kroop de ploeg van afscheidnemend coach Frits Wip steeds dichterbij en bij een stand van 24-22 leek zich een spannend slot te ontvouwen. Leander Zwolle schoot DOS’46 echter in veilige haven en het laatste doelpunt aan KCC-zijde was enkel voor de statistieken. Eindstand 25-23.

Scores DOS’46: Eline van Veldhuijsen 4, Max Malestein 4, Fardau de Boer 3, Amber van Doorn 3, Kim Petersen 3, Mart Vrielink 3, Pascal Frieswijk 2, Leander Zwolle 2.

Ondanks beide verliespartijen tegen naaste concurrent voor de derde plaats DVO pakten de Nijeveners wel de volle buit tegen zowel Dalto/Klaverblad Verzekeringen en KCC/CK Kozijnen. Daar liet DVO juist drie punten liggen. Tel daar de bonuspunten tegen TOP/LITTA (16-17 winst) bij op en zo eindigde DOS’46 met één punt voorsprong op een nette derde plaats in poule B van dit Korfbal League seizoen.

Nu mag het team zich opmaken voor het toetje van dit Korfbal League seizoen. In de play-offs wacht nummer 2 uit poule A KZ/Thermo4U. Deze kwartfinale worden in een “best-of-three” systeem gespeeld, waarbij woensdag a.s. eerst een uitduel op het programma staat en zaterdag 27 maart volgt de return. Bij een eventuele gelijke stand volgt een derde duel waarbij de ploeg uit Koog aan de Zaan thuisvoordeel heeft.

De reserves van DOS’46 beleefden een wisselvallig seizoen. De wedstrijd tegen het 2e team van KCC was daar een goed voorbeeld van. Er werd gestaag een voorsprong uitgebouwd (13-9 rust), maar bij een stand van 18-15 gingen de gasten erop en erover (18-21). Het eindsignaal klonk uiteindelijk bij 20-23 en zo sluit DOS’46 2 als nummer vier het seizoen af. Bekijk de volledige eindstanden op korfbal.nl

Foto: Herry Borrink

Mediasamenvatting DOS’46 – KCC/CK Kozijnen;

Meppeler Courant: DOS’46 door zege in slotduel naar derde plek

RTV Drenthe: DOS’46 wint van KCC en speelt tegen KZ in play-offs

De Stentor: Korfballers DOS’46 willen KZ dolgraag opeten in het toetje dat play-offs heeft

Korfbal.nl: Recap #10

Korfbalfoto.nl: Fotoverslag DOS’46 1 – KCC/CK Kozijnen 1

Fotoverslag Herry Borrink: Fotoverslag DOS’46 2 – KCC 2 & DOS’46 1 – KCC 1