Luca Spin nieuwe trainer/coach Jong DOS’46

  • maart 7, 2021

Nijeveen – Met ingang van komend seizoen zal Luca Spin de rol van trainer / coach van Jong DOS’46  gaan invullen. Hij volgt hiermee Michel Zink op die verantwoordelijk wordt voor de reserves van de club uit Nijeveen. Spin (30) is samen met zijn vrouw Laura en hun 8 maanden oude zoontje Sverre woonachtig in Elsloo.

De nieuwe trainer is werkzaam bij Sport Fryslân en vanuit die organisatie actief in de gemeente Opsterland waar hij vakleerkracht is in het onderwijs. Hij is als speler actief geweest bij kv SIOS te Wolvega en heeft gespeeld in diverse Friese selecties. Wegens aanhoudende knieklachten is hij vroegtijdig gestopt met actief korfballen.

Als trainer is Spin begonnen bij VIOS uit Nijeholtpade en via Kinea, Club Brothers, Quick en de Wâlden dus komend seizoen bij DOS ’46. Hij is al 10 jaar als hoofdtrainer actief waar hij veel plezier uit haalt.

“Het warme gevoel in de gesprekken hebben mij doen besluiten om voor deze mooie club te kiezen. DOS’46 heeft een aansprekende naam, veel historie en doet in alle leeftijdscategorieën mee om de prijzen op hoog niveau. Werken met spelers die ambitie hebben en het beste uit zichzelf willen halen, past goed bij mij als persoon. Graag draag ik bij aan nieuwe successen. Daarnaast is DOS’46 een mooie plek om je ook altijd trainer / coach door te ontwikkelen.”. aldus Spin.

De TC is zeer tevreden met de aanstelling van de nieuwe trainer. Zijn ambitie, gedrevenheid en wil om te ontwikkelen passen heel goed bij onze vereniging in het algemeen en bij het talentvolle Jong DOS’46 in het bijzonder.

We wensen Spin veel succes en plezier toe bij DOS’46!