Dalto/Klaverblad Verzekeringen – DOS’46 (20-21)

  • februari 27, 2021

DOS’46 heeft goede zaken gedaan in de strijd om de play-offs, in Driebergen werd Dalto/Klaverblad Verzekeringen nipt verslagen: 20-21

DOS’46 kwam net als de laatste weken weer sterk uit de startblokken, om zo een snelle voorsprong te nemen (0-3). De voorsprong bleef in het eerste deel van de eerste helft rond de drie punten verschil. In de laatste tien minuten voor rust wist de thuisploeg het gat te dichten, waardoor de ploegen met een gelijke stand de rust bereikten. (12-12)

In de tweede helft bleef het een spannende strijd, waarbij beide ploegen enkele keren aan de goede kant van de score stonden. Aan de hand van enkele wissels bij de dames en het inbrengen van Thomas Visser probeerde de ploeg uit Nijeveen het initiatief naar zich toe te trekken. Dit leek op 17-20 te lukken, maar Dalto/Klaverblad Verzekeringen wist weer terug te komen tot 20-20. In de slotfase wist uitblinker Leander Zwolle met de 20-21 de winst voor DOS’46 binnen te halen. Voor DOS’46 belangrijke punten in de strijd om een plek bij de top vier te bemachtigen.

Ook de reserves van DOS’46 wisten de punten mee te nemen naar Nijeveen. Na een goede wedstrijd werd er ruim gewonnen 19-25.

 

Media:

Meppeler Courant: DOS’46 boekt belangrijke zege bij Dalto

De Stentor: DOS’46 haalt op het tandvlees de punten binnen

Dagblad van het Noorden: DOS’46 moet diep gaan voor zege

Korfbal.nl: Recap#7

Foto: Marco Spelten / Actiefotografie