DOS’46 – Fortuna/Delta Logistiek (18-21)

  • februari 20, 2021

Het is DOS’46 niet gelukt om punten af te snoepen van de koploper in poule B van de Korfbal League. Het duel, dat spannend bleef tot een paar minuten voor tijd, was het Fortuna/Delta Logistiek wat aan het langste eind trok: 18-21.

DOS’46 schoot uit de startblokken en na ongeveer 10 minuten spelen stond het 6-2. In het resterende deel van de eerste helft bleef de thuisploeg aan de goede kant van de score, maar kwamen de Delftenaren goed terug. Bij rust stond het 11-10, waarbij de dames van DOS’46 met 8 goals wederom sterk vertegenwoordigd waren. Naast Eline van Veldhuisen, pakte ook Amber van Doorn haar goals mee. Dankzij haar goede spel de afgelopen weken startte zij wederom in de basis.

In de tweede helft waren zorgden de gasten, met oud Dossers Harjan Visscher en Marieke Klaver in de gelederen, voor het eerste doelpunt en daarmee de gelijkmaker. Mede dankzij drie doelpunten van Kim Petersen behield DOS’46 nog altijd de voorsprong. Via een buzzerbeater van Fleur Hoek greep Fortuna de leiding (15-16) en stonden zij deze niet meer af. De ploeg uit Delft liet DOS’46 nog wel twee keer gelijk komen, maar nadat uitblinker Nik van der Steen (9 goals) met een strafworp zorgde voor de 18-20 was het duel gespeeld. Eindstand 18-21.

Het tweede team wist in een spannend duel wel de punten in Nijeveen te houden. Na een 7-8 ruststand werd er met 19-17 gezegevierd. Zo klommen zij op naar de 4e plaats in hun poule. Bekijk op de website van korfbal.nl de volledige standen.

Media:

RTV Drenthe: Opnieuw nederlaag voor DOS’46 tegen koploper Fortuna

Meppeler Courant: DOS’46 kan koploper lang bijbenen

De Stentor: DOS’46 hoeft niet te buigen voor Harjan Visscher maar wel voor Fleur Hoek, stunt tegen Fortuna blijft uit

RTV Meppel: DOS’46 moet buiten voor Fortuna

Verslag website Fortuna: Fortuna/Delta Logistiek wint ook in Nijeveen

Korfbal.nl: Recap #6

Foto: RTV Meppel / Leo de Harder