DOS’46 – DVO/Accountor (21-25)

  • februari 6, 2021

Het is DOS’46 niet gelukt om de reeks winstpartijen te verlengen. In sporthal De Eendracht werd het 21-25 in het voordeel van de gasten DVO/Accountor uit Bennekom.

Max Malestein kon vanwege een kuitblessure helaas niet starten aan de wedstrijd. Dit betekende dat Mart Vrielink voor het eerst een basisplaats kreeg in de hoofdmacht. Ook deze week weer een debuut bij DOS’46: Thomas Visser, afkomstig van HAVIC, maakte in de tweede helft zijn eerste minuten in DOS’46 1. Aan de kant van DVO startte Gertjan Meerkerk op de bank, later maakte hij nog wel zijn entree.

De wedstrijd begon stroef; na het eerste gelijkspel van 1-1 duurde het lang voordat er meer goals volgden. Door de vele passfouten bij DOS’46, kon DVO meerdere keren een gaatje slaan. Echter lukte het DOS’46, in de eerste helft, telkens om zich terug te vechten. Dit resulteerde in een gelijke ruststand: 11-11.

Na rust kwam DOS’46 goed uit de startblokken met twee snelle goals. De voorsprong duurde niet lang. De motor bij DVO kwam op gang en Meerkerk kwam met succes in het veld. Na een 15-15 stand liep de ploeg uit Bennekom snel uit naar 15-19. Ondanks de wissels en time-out aan de kant van de thuisploeg, lukte het de Nijeveners niet meer om het gat te dichten. Eindstand: 21-25.

Het tweede van DOS’46 wist wel van de gastploeg uit Bennekom te winnen. In een spannende slotfase wist de ploeg o.l.v. Leendertse de laatste minuten de eindzege veilig te stellen. Het werd 23-22.

Media:

Meppeler Courant: DOS’46 kan goede start geen vervolg geven

RTV Drenthe: Dure nederlaag DOS’46 tegen DVO

De Stentor Sport: Vrielink kan niet uitbundig genieten van debuut bij DOS’46

Wedstrijdverslag DVO: DVO boekt op bezoek bij DOS’46 eerste zege van het seizoen

Korfbal.nl: Recap #4

Korfbal.nl: De wedstrijd in cijfers

Fotoverslag Herry Borrink: DOS’46 1 – DVO 1  en DOS’46 2 – DVO 2

Fotoverslag Marco Spelten / Actiefotografie.nl: DOS’46 – DVO/Accountor

Foto: Herry Borrink