DOS’46 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen (32-20)

  • januari 23, 2021

DOS’46 en Dalto/Klaverblad Verzekeringen uit Driebergen namen het in de twee speelronde van de Korfbal League tegen elkaar op in sporthal de Eendracht in Nijeveen.
In verband met de avondklok werd de wedstrijd eerder afgewerkt en de hal moest nagenoeg leeg blijven. Geen toeschouwers en dus geen fanatieke aanmoedigingen van de Grifteside aan de ene zijde en Dalto D-side aan de overzijde. Enkel wisselspelers, een aantal bondsfunctionarissen, pers en vrijwilligers van het livestream-team waren aanwezig in de hal.
Het duel in poule B, wat van tevoren bestempeld werd als een spannende, leverde een verrassende uitslag op; 32-20 in het voordeel van de thuisploeg.

Nadat Dalto vorige weekend DVO/Accountor met 20-19 versloeg en DOS’46 geen kans had op bezoek bij Fortuna/Delta Logistiek in Delft (27-19 verlies) was het interessant om te kijken hoe de teams er in een rechtstreeks duel voorstonden. Kon Dalto opnieuw voor de volle buit gaan of kon DOS’46 zich herstellen en zo niet vroegtijdig in de achtervolging moeten voor de 4e plaats in de poule (goed voor play-off deelname)?

Het tweede bleek waarheid, want na een fantastische eerste helft (20-10) was het DOS’46 dat de punten in Nijeveen hield en bij 32-20 stopte de teller. Wat opviel was dat alle acht basisspelers op het scoreformulier verschenen en dat dit ook redelijk gelijk werd onverdeeld (zeven spelers met minimaal vier doelpunten). Eline Veldhuisen moest het langst op haar eerste treffer wachten, maar maakte uiteindelijk de meeste (6 goals). Max Malestein volgde met 5 treffers.

Bij het duel tussen de reserves was het een stuk spannender en kon de thuisploeg het meest tevreden zijn met een puntje. Dankzij twee “comebacks” (na een 15-20 en een 20-22 achterstand) werd er bij 22-22 afgefloten. Dit betekende voor zowel DOS’46 2 als Dalto/Klaverblad Verzekeringen 2 hun eerste punt in deze competitie.

Bekijk via onderstaande links de media aandacht over dit duel;

De Stentor: Vernieuwd DOS’46 maakt nu al een behoorlijke indruk

RTV Drenthe: DOS’46 heeft eerste punten in Korfbal League binnen

Meppeler Courant: DOS’46 boekt verrassend ruime zege in tweede duel League

Korfballeague.nl: Recap #2
In de “recap” worden gaandeweg het weekend artikelen toegevoegd en hier zal ook de samenvatting via Eyecons te zien zijn in de loop van zondag of maandag

Fotoverslag van Herry Borrink:
DOS’46 1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1
DOS’46 2 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen 2