Prima Life Fysiotherapie krijgt een vestiging in Nijeveen

  • januari 19, 2021

Op 1 februari opent Prima Life Fysiotherapie de deuren aan De Nieuwenweg 27 in Nijeveen.
Prima Life, met de hoofdvestiging in Spectrum Medisch Centrum Meppel, is altijd al nauw betrokken geweest bij het dorp Nijeveen. Ze begeleiden veel sporters, zoals korfballers (DOS’46), voetballers ( S.V.N.’69 ) en wielrenners ( De NijeRieders). Ook op de locatie in Meppel zien ze veel patiënten en cliënten uit Nijeveen. Mede om de bovenstaande sportverenigingen nog beter te kunnen begeleiden en de zorg voor de mensen in Nijeveen dichter bij huis aan te bieden, is besloten om een vesteging in Nijeveen te openen. Willem Kruithof, de eigenaar van Prima Life, heeft persoonlijk ook een warme band met het dorp. Hij heeft in Nijeveen gewoond en zijn ouders wonen nog steeds in Nijeveen.

Prima Life neemt zitting in “De Schalle”, het dorpshuis van Nijeveen. De praktijk heeft op deze locatie meerdere behandelkamers en een goed ingerichte oefenzaal om mensen te kunnen revalideren. Vanaf 1 februari nemen 4 fysiotherapeuten van Prima Life zitting in “De Schalle” Dit zijn Ruud Vermeer, Mart Kruithof, Desi Wieman, en Trienke Koopmans. Ruud en Mart zijn vooral gericht op het behandelen van klachten aan de onderste ledematen, dus bijvoorbeeld nieuwe knieën, heupen of het revalideren na een kruisband operatie of enkelblessure.  Daarnaast zijn deze twee therapeuten betrokken bij de sport in Nijeveen, maar ook buiten Nijeveen. Zo maken zij bijvoorbeeld deel uit van het begeleidingsteam van de Jumbo Visma schaatsploeg. Alle kennis die opgedaan wordt bij deze topsport ploeg kunnen ze ook binnen Prima Life  toepassen. Hierdoor kunnen zij sporters revalideren op basis van de nieuwste inzichten en onderzoeken. Desi Wieman ziet doorgaans alle klachten aan de heup, knie, enkel, nek, schouder, rug en hand. Daarnaast is Desi bewegingswetenschapper. Naast haar werk als fysiotherapeut bij Prima Life geeft Desi les op de Hanze Hogeschool in Groningen. Trienke Koopmans is kinderfysiotherapeut, zij woont zelf ook in Nijeveen en is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen.

Willem Kruithof geeft aan dat het prettig is dat Prima Life hele korte lijntjes en goede contacten heeft met specialisten en huisartsen, op deze manier kunnen ze ook in Nijeveen altijd zorg van hoge kwaliteit bieden en zo de patiënt op een goede en efficiënte manier helpen.

Zoals eerder genoemd heeft Prima Life haar hoofdvestiging in Meppel. Op deze vestiging werken 13 therapeuten die allemaal hun eigen specialisaties hebben. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een echo te maken. Vanaf 1 februari bieden ze ook shockwave therapie aan. Dit is een therapie waarbij met schokgolven pijnlijke plekken kunnen worden behandeld. Deze therapie kan onder andere worden ingezet bij een tennis- of golferselleboog, een pijnlijke nek, schouder en/of rug, pijn rondom de knie en bij langdurige achillespeesproblemen. Prima Life heeft naast de locatie in Spectrum Medisch Centrum Meppel nevenlocaties in Ruinen en Zuidwolde en een locatie voor kinderfysiotherapie binnen het Multifunctioneel Kindcentrum Het Palet in Meppel.

Wanneer u een afspraak wilt maken voor een behandeling bij Prima Life in Nijeveen, dan kan dat nu al via telefoonnummer: 0522-237530. (Wel graag even vermelden dat het gaat om een afspraak in de praktijk in Nijeveen)

Vanaf 1 februari bent u van harte welkom voor behandeling op de nieuwe locatie in Nijeveen.