Amber van Doorn en Thomas Visser kiezen voor DOS’46

  • januari 15, 2021

Nijeveen – De twee Friese korfbaltalenten Amber van Doorn (18) en Thomas Visser (18) treden per direct toe tot de selectie van DOS’46 uit Nijeveen. De spelers werden al langer gevolgd door de Drentse Korfbal League club en de huidige omstandigheden hebben de komst versneld.

Normaal gesproken zouden beide spelers van HAVIC na de zomer overkomen. DOS’46 gebruikt het komende seizoen voor het opbouwen van een nieuwe selectie en daarin past een directe toetreding prima. Beide spelers zullen de komende periode met de nodige voorzichtigheid worden ingepast in de selectie.

Van Doorn en Visser zijn beide onderdeel geweest van de succesvolle HAVIC ploeg die in de jeugd vijf kampioenschappen van Nederland behaalde. Hoogtepunt voor Van Doorn (afkomstig van kv Harkema) was daarbij het NK zaal hoofdklasse B-jeugd. “Ik heb dat jaar zoveel nieuwe energie gehaald uit het korfbal. Ook natuurlijk het moment dat ik werd geselecteerd voor Nederland U19, waar ik nu nog steeds enorm dankbaar voor ben, was een hoogtepunt.”

Van Doorn kan met een super goed gevoel op een aantal topjaren bij HAVIC terugkijken, maar wil nu kijken in hoeverre ze zich kan door ontwikkelen. “In de Korfbal League spelen is dan toch wel de droom en die hoop ik zo snel mogelijk bij DOS’46 te realiseren. Mijn gevoel zegt dat ik deze nieuwe droom het beste in Nijeveen kan realiseren.”

Visser kreeg zijn opleiding bij kv Invicta en heeft als ambitie het spelen in de Korfbal League: ”DOS’46 lijkt me een leuke vereniging met veel jonge talentvolle spelers. Ik denk dat DOS’46 een club is met ambitie waar ik me verder kan ontwikkelen.”

De HAVIC-droom van beide spelers stopt hiermee en zal hopelijk overgaan in een erg mooie periode in het rood-zwart van DOS’46. De TC van DOS’46 is erg blij met de keuze van de twee korfbaltalenten.

Van Doorn heeft een boodschap aan de supporters van DOS’46: “Ik hoop snel mogelijk DOS’46 haar trouwe supporters langs de lijn te zien, die brengen zoveel sfeer mee, daar kan ik erg van genieten. Dan hoop ik er met z’n allen een heel mooie tijd van te maken!”

Vissers boodschap aan supporters : “Ik kijk er erg naar uit om te mogen korfballen in de Eendracht, die hopelijk snel weer gevuld is met supporters!”