Corona update d.d. 15 december 2020

  • december 15, 2020

NEDERLAND IN LOCKDOWN

Gisteravond heeft het bestuur kennis genomen van de nieuwe corona maatregelen: we gaan met elkaar in een lockdown tot 19 januari. Wat gaan de maatregelen precies voor DOS’46 betekenen? Hiervoor moeten wij de invulling van deze regels vanuit het NOC*NSF, het KNKV en de gemeente Meppel afwachten.

De nieuwe verscherpte Corona maatregelen gaan vanaf vandaag in en gelden tot 19 januari. Het bestuur heeft besloten per direct alle trainingen in de Multiselect Airdome te schrappen. Onze HJO doet de komende dagen een rondje langs alle jeugdteams en inventariseert de wens en mogelijkheid om de trainingen en onderlinge oefenpotjes buiten op het kunstgras te laten plaats vinden.

Het bestuur is in gesprek met de KNKV over de mogelijke start van de Korfbal League en de Reserve Korfbal League op zaterdag 16 januari 2021. Zoals vorige week aangekondigd, starten de topcompetities in Nederland. De reden daarvoor is dat we met z’n allen via de livestreams kunnen genieten van topsport – en dus ook topkorfbal in de Korfbal League. De trainingen van de selectie vinden dus wel plaats in De Eendracht en de Multiselect Airdome.

Met het starten van de topcompetities willen NOC*NSF en de sportbonden met 5.000 sporters experimenteren, hoe iedereen weer volledig kan gaan sporten. Het is ook een opstap om de 4 miljoen sporters weer helemaal actief in hun sport te krijgen. De topsport creëert zo met hun ervaring een basis om de hele wedstrijd- en breedtesport te faciliteren.

Uiteraard balen we van deze enorme ingreep, want ondanks dat we geen echte wedstrijden mochten spelen, was de jeugd nog steeds actief in hun favoriete sport. Voor nu is het volhouden tot medio januari. Denk goed om elkaar: Eendracht maakt macht!

Wordt vervolgd.

Bestuur