DOS'46 – AW/DTV (19-13)

  • september 27, 2020

DOS’46 heeft zaterdag 3 oktober de laatste wedstrijd van de eerste helft veldcompetitie gewonnen. In Nijeveen wist de club onder leiding van Bouman en Wessel met 19-13 te winnen van AW/DTV uit Amsterdam.

DOS’46 begon ondanks het missen van het publiek en de stromende regen, sterk aan de wedstrijd. Al duurde het even voordat de scores vielen. Na een kwartier spelen wist de ploeg de korf steeds beter te vinden en konden de Nijeveners uitlopen naar een voorsprong van 6-2. AW/DTV wist te voorkomen dat de achterstand groter werd; ruststand 10-6.

Na de rust kwam de ploeg uit Amsterdam sterker uit de startblokken; al snel wisten ze gelijk te maken: 10-10 en later 11-11. Na scores van o.a. Max Malestein en Leander Zwolle herpakte DOS’46 zich weer en stond de thuisploeg weer op voorsprong. Deze werd niet meer uit handen gegeven. Eindstand: 19-13.

Door de zege staat DOS’46 nu derde in de Ereklasse A van de veldcompetitie, met LDODK en Fortuna boven zich.

Scores DOS’46
Eline van Veldhuisen 3, Melvin Frieswijk 3, Tessa Lap 3, Max Malestein 2, Pascal Frieswijk 2, Leander Zwolle 2, Kim Petersen 2, Kim van Dalen, Fardau de Boer.

De selectie gaat zich de komende tijd voorbereiden op de Korfbal League. Op zaterdag 24 oktober start DOS’46  de Korfbal League met een thuiswedstrijd tegen KCC/CK Kozijnen. Of deze wedstrijd met of zonder publiek gaat zijn, zal in de komende weken bekend worden. Wij houden u op de hoogte!

Mediasamenvatting:
Meppeler Courant: DOS’46 verslaat AW.DTV en blijft middenmotor
De Stentor: DOS’46 begint goed geluimd aan de Korfbal League  
RTV Drenthe: DOS’46 overtuigend naar tweede seizoenzege