DOS'46 – DeetosSnel (15-14)

• september 2, 2020

Afgelopen zaterdag ving het nieuwe veldseizoen aan na een lange periode zonder competitie korfbal. DOS’46 trad in de Ereklasse A tegen DeetosSnel uit Dordrecht.

Na een eerste helft met maar weinig scores (5-4 rust) liep de thuisploeg in de tweede helft rap uit naar een 11-6 voorsprong. Echter vielen ook aan Dordtse zijde de doelpunten een stuk makkelijker dan in het eerste bedrijf en kwamen zij terug tot op één punt (12-11). In het laatste deel van de wedstrijd liepen de rood-zwarten nog eens uit (15-12) en leek het duel beslist. DeetosSnel kwam aan het einde nog gevaarlijk dichtbij, maar de gelijkmaker bleef uit (eindstand 15-14).

Zo hield het team van coaches Edwin Bouman en Rick Wessel de punten in Nijeveen, waar ook het tweede team de volle buit pakte (26-20 overwinning).