Haralt Lucas nieuwe voorzitter DOS’46

  • juli 2, 2020

Nijeveen – De leden van DOS’46 hebben donderdagavond in de Corona proof ingerichte sporthal De Eendracht Haralt Lucas gekozen als nieuwe voorzitter. Frank Meulenkamp trad afgelopen maart af als voorzitter in een voor de Nijeveense korfbalclub uiterst zware periode.

Haralt Lucas (39) stapte op dat moment in om zijn club te helpen. De beste stuurlui stappen aan boord was tijdens zijn maidenspeech het credo. Als kind van de club ging alle negatieve ontwikkelingen hem aan zijn hart: “Je kunt aan de kant blijven staan of erbij springen. Ik koos voor het laatste, net als veel andere leden. Samen de schouders eronder om DOS’46 weer op de rit te krijgen”, aldus Lucas. Tijdens de Algemene Ledenvergadering stemden alle leden unaniem in met zijn voordracht.

De nieuwe voorzitter is werkzaam bij Unigarant, dochterbedrijf van de ANWB, verantwoordelijk voor expertise & schadeherstel. Hij heeft de gehele jeugdopleiding van DOS’46 doorlopen, met als hoogtepunten het landskampioenschap van de B1 en 4 caps in Jong Oranje (<19). Daarna heeft hij 13 jaar in A-selectie gespeeld; van veldfinale in 2000 tot de gouden generatie 2005 tot en met 2010 (nationale zaaltitels in 2006, 2007, 2009, nationale veldtitel in 2007, Europacup in 2007, 2008 en 2010).

Na het stoppen in 2010 is hij gestart als assistent-trainer/coach van DOS’46 A1 (landskampioen zaal en veld in 2012) en later het vlaggenschip van DOS’46. In die periode promoveerde hij met de selectie weer naar de Korfbal League. De afgelopen jaren heeft Lucas DOS’46 als supporter gevolgd en trainen gegeven bij buurtvereniging en partner KIOS Ruinerwold. ​

Tijden de ledenvergadering werden de speerpunten van het nieuwe bestuur gepresenteerd, die in samenspraak met een kernteam binnen de vereniging en een extern bestuursadviseur tot stand zijn gekomen. De penningmeester presenteerde een positief beeld over de financiën. Daarnaast trad Harmen Tjeerdsma toe als bestuurslid en daarmee haalt het bestuur veel ervaring door zijn eerdere werkzaamheden als trainer/coach van de selectie en als bestuurslid binnen. Tjeerdsma (52) is eindverantwoordelijk over IT binnen het internationaal opererende advies- en ingenieursbureau Antea Group. Hij wordt binnen het bestuur verantwoordelijk voor de portefeuille korfbalzaken en mag werken aan een van de eerdergenoemde speerpunten – het behoud van topkorfbal in Nijeveen.