Fenna de Jong stopt bij DOS’46

  • mei 11, 2020

Na zes seizoenen in de A-selectie gespeeld te hebben, heeft Fenna de Jong besloten om te stoppen bij DOS’46. Dat heeft ze maandagavond aan haar teamgenoten bekendgemaakt. De Jong is herstellende van een zware achillespeesblessure, die ze vlak voor de start van de Korfbal League opliep en sluit zodra ze fit genoeg is aan bij Oost-Arnhem.

De Jong kwam in 2014 op 19-jarige leeftijd bij DOS’46. De oud-speelster van KVZ speelde enkele seizoenen in het tweede team en de afgelopen tweeënhalf seizoenen maakte ze vast deel uit van onze hoofdmacht. Vorig seizoen won ze met DOS’46 de veldtitel en dit seizoen de Supercup. “Daar ben ik trots op”, aldus De Jong.

Blessure
Bezig aan een sterk seizoen speelde ze in de voorbereiding op dit Korfbal Leagueseizoen met DOS’46 een oefenwedstrijd tegen KZ/Thermo4U. Nu blijkt dat dit haar laatste wedstrijd in het roodzwart is geweest. Ze scheurde haar achillespees af, waarvan ze nog revalideert. De Jong: “Mijn eerste doel is om zo snel en goed mogelijk weer fit en te herstellen van mijn blessure. Daarna ga ik aansluiten bij Oost-Arnhem. Met pijn in m’n hart heb ik deze beslissing genomen, maar het is tijd voor iets anders en dichterbij huis.”

Ze vervolgt: “Ik kijk met heel veel plezier terug op de afgelopen leuke, leerzame en mooie jaren bij DOS’46. Ik heb er vriendschappen voor het leven aan over gehouden en heel veel plezier en geluk in het korfballen gehad. DOS’46 zal bij mij altijd een speciaal plekje houden. Ik wil daarom ook iedereen bedanken die mij met liefde heeft ontvangen bij DOS’46; de spelers/trainers met wie ik samen heb kunnen en mogen spelen en uiteraard alle supporters.”

DOS’46 bedankt Fenna voor de mooie tijd als speelster van DOS’46 en wenst haar veel succes bij de laatste fase van haar revalidatie en bij Oost-Arnhem.

Pasfoto: Marco Spelten (korfbalfoto.nl)

Foto boven nieuwsbericht: Herry Borrink