Update maatregelen: mogelijke hervatting van trainingen voor de jeugd

  • april 24, 2020

Dinsdag 21 april heeft het kabinet de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verlengd en voor een deel versoepeld. Dit heeft ook gevolgen voor onze vereniging. Alle sportaccommodaties en sportinrichtingen dienen namelijk tot 28 april gesloten te blijven.

Vanaf 29 april mag de korfbaljeugd tot en met 18 jaar weer samen – onder begeleiding en strikte voorwaarden – trainen in de buitenlucht, mits de gemeente Meppel hiermee akkoord is. Bij de jeugdtrainingen dienen de hygiënemaatregelen van het RIVM te worden gevolgd. Voor de jeugd in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar geldt dat er tijdens het sporten 1,5 meter afstand gehouden dient te worden, voor de jeugd tot en met 12 jaar geldt dit niet. Alleen trainingen (en tot en met 12 jaar onderlinge wedstrijden) zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden en kleedkamers blijven gesloten (Bron: KNKV).

De gemeente Meppel heeft ons laten weten op korte termijn te komen met een protocol voor verenigingen, zodat onze korfbaljeugd met toestemming van de gemeente weer van korfbal kan genieten. We hopen vanaf 6 mei weer te kunnen gaan trainen. Zodra dit definitief is, zullen wij dat communiceren via de website, social media en de verschillende (team) Whatsappgroepen.