Melanie Guldenaar speelt volgend seizoen voor DOS’46

  • april 14, 2020

DOS’46 heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Melanie Guldenaar. De 20-jarige komt over van AVO Assen, waar zij het afgelopen seizoen in de hoofdmacht speelde. “Ik ben ambitieus en wil mijn droom bij DOS’46 realiseren,” aldus Guldenaar.

Ze vervolgt: “Ik wil het beste uit mijzelf halen en meedoen op het hoogste niveau. Ik ben blij dat DOS’46 mij de mogelijkheid geeft om me verder te ontwikkelen. Ik ben benieuwd hoe ver ik kan komen en ben bereid om er vol voor te gaan!”

Guldenaar is op jonge leeftijd begonnen met korfballen. Haar carrière begon bij VDW-OLS in Assen. Deze vereniging is in 2015 met Asko gefuseerd tot AVO. Guldenaar geeft aan meerdere hoogtepunten te kennen. “Ik heb drie jaar met AVO A1 in de Hoofdklasse mogen spelen, waarbij we één keer de play-offs hebben gehaald,” noemt Guldenaar. Tevens waren er voor de inwoonster van Assen successen op het veld; ze promoveerde met AVO A1 naar de Hoofdklasse en won de juniorenbeker.


Zin om bij DOS’46 te beginnen

Korfbal speelt een belangrijke rol in het leven van Guldenaar. Deze korfballoze periode voelt dan ook vreemd voor haar. Guldenaar doet er alles aan om fit te blijven; ze sport drie keer in de week thuis in haar eigen fitnessruimte. Graag had ze haar laatste seizoen bij AVO nog afgemaakt. “Ondanks dat het me moeite kost om AVO te verlaten, heb ik veel zin om bij DOS’46 te beginnen.”

De 20-jarige studeert Fysiotherapie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Aankomend jaar gaat ze haar laatste studiejaar in. Ook hierin is ze ambitieus. “Aangezien ik na het afstuderen pas 21 jaar ben, wil ik graag doorstuderen,” aldus Guldenaar. Daarnaast werkt ze als begeleidster in het paintball, wat ze goed kan combineren met korfbal en school.

DOS’46 wenst Melanie veel korfbalplezier in Nijeveen!

Foto boven nieuwsbericht: Roelof Daalmeijer – Roda-fotografie

Pasfoto: Richard Lubbers – Retrospect Boekproducties