Kim van Dalen kiest voor DOS´46

  • april 10, 2020

Kim van Dalen speelt volgend seizoen voor DOS’46. De 24-jarige korfbalster is afkomstig van kv SCO uit Oldeholtpade.

De overstap van Van Dalen is al de vierde transfer die de Nijeveense club deze week bekend maakt. Eerder werd duidelijk dat ook Tessa Lap, Melvin Frieswijk en Eline van Veldhuisen volgend jaar bij DOS’46 spelen.

Kim van Dalen begon haar korfbalcarrière bij kv SIOS in haar woonplaats Wolvega. In de B-jeugd ging ze over naar SCO. Bij laatstgenoemde club wist ze, onder meer samen met Melvin Frieswijk, met de B1 de NK finale te behalen. Dat noemt ze haar korfbalhoogtepunt tot nu toe. “We waren een hecht team, dat voor elkaar door het vuur ging en daardoor mooie resultaten behaalde,” aldus Van Dalen.

 Mooie en warme club

Van Dalen grijpt de kans om bij DOS’46 te spelen met beide handen aan. Ze wil uitzoeken hoever ze kan komen op het hoogste niveau. “Ik hoop dat we als een hecht team een mooi seizoen gaan draaien. Met z’n allen knokken en daarnaast ook plezier hebben. DOS’46 komt over als een mooie en warme club, waar ook nog eens bekenden van mij in de selectie zitten. Ik heb zin in aankomend seizoen!”

In het dagelijks leven is Van Dalen werkzaam op de afdeling Cardiologie in het Diaconessenhuis in Meppel. Dankzij een fijn team met behulpzame collega’s lukt het haar goed om het korfballen met werk te combineren, laat ze weten. Het voelt voor Van Dalen gek om in deze korfballoze periode niet elke week te korfballen. “Ik vind het erg jammer om het seizoen op deze manier af te sluiten waardoor ik helaas niet meer met mijn oude teamgenoten kan spelen.”

Wij wensen Kim veel succes en plezier bij onze vereniging.

Foto: Barry Oosterhof