Jeugdinternational Eline van Veldhuisen kiest voor DOS’46

  • april 9, 2020

In navolging van jeugdinternational Tessa Lap (OWK) en Melvin Frieswijk (SCO) heeft ook Eline van Veldhuisen bekendgemaakt volgend seizoen voor DOS’46 te spelen. Het 19-jarige talent komt over van KV Wageningen. “Ik heb enorm veel zin om bij DOS’46 te beginnen.”

Eline van Veldhuisen speelt in de hoofdmacht van de Wageningse Hoofdklasser, waar ze aan haar vierde seizoen bezig is. De speelster van Nederland U19 begon met korfballen bij Reehorst’45 in haar woonplaats Ede en speelde ook voor DVO/Accountor (Bennekom). Haar eerste sportieve hoogtepunten waren de NK’s, die ze als jong talent speelde. “In 2014 werden we met DVO C1 landskampioen op het veld. Ook de wereldtitels met Nederland U17 en U19 én vorig seizoen de kruisfinales met Wageningen waren hoogtepunten.”

Van Veldhuisen zit momenteel in het tweede jaar van haar opleiding Human Resource Management. Ze loopt stage bij een detacheringsbedrijf en hoopt volgend jaar haar minor aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen te volgen. “Verder probeer ik in deze periode vanuit huis via de telefoon veel te sporten met vrienden. Dat gaat nu natuurlijk even anders dan normaal.”

‘Mooie en gezellige club’
Over haar overstap naar DOS’46: “De ambities van DOS’46 spreken mij erg aan. Het lijkt mij een mooie en gezellige club om bij aan te sluiten. Daarnaast hoop ik mij verder te kunnen ontwikkelen en een stabiele speler te worden binnen de selectie. Ik heb enorm veel zin om bij DOS’46 te beginnen!”

Wij heten Eline welkom bij onze vereniging en kijken uit naar het nieuwe seizoen!

Pasfoto: Marco Spelten – Actiefotografie.nl

Foto boven nieuwsbericht: Gerrit Schets