Tessa Lap: “Zin in nieuw seizoen met jonge selectie”

  • april 7, 2020

NIJEVEEN – In het najaar van 2019 werd bekend dat Tessa Lap volgend seizoen bij DOS’46 speelt. De 19-jarige maakt de overstap van kv OWK in Oostwold naar Nijeveen. Daarnaast is Lap voor het tweede jaar op rij geselecteerd voor Oranje U19.

Lap speelt van jongs af aan bij OWK. Ze behaalde hier meerdere successen. Zo ging Lap al op 15-jarige leeftijd vervroegd over naar de senioren om deel uit te maken van de selectie. Haar hoogtepunt binnen de vereniging beleefde zij in 2017, toen OWK promoveerde naar de Overgangsklasse. “Maar ook de wereldkampioenschappen met Oranje U17 en U19 horen bij de hoogtepunten in mijn korfbalcarrière,” aldus Lap.

Momenteel zit ze in een tussenjaar. Na de zomer start de Oostwoldse op de PABO in Groningen. In deze korfballoze periode focust ze zich op de laatste toelatingstoetsen, sport ze veel en schiet af en toe een balletje op het korfbalveld met haar familie. Ook is ze blij dat ze in deze bijzondere tijd nog twee dagen in de week kan werken: “Stilzitten is niets voor mij.”

Vooruitzicht

“Al een aantal jaren is spelen in de Korfbal League één van mijn doelen. Daarnaast hoop ik mezelf bij DOS’46 verder te gaan ontwikkelen en uiteindelijk een vaste waarde te worden in de hoofdmacht. Ik kijk er enorm naar uit om na deze lange korfballoze periode met een enthousiaste en jonge selectie aan het nieuwe seizoen te beginnen.”

Ook hoopt Lap nog op een mooie manier afscheid te kunnen nemen van haar oude club. “Dit was natuurlijk niet hoe ik mij het afscheid bij OWK had voorgesteld. Ik weet dat er dit seizoen geen wedstrijd meer gespeeld wordt, maar er gaat vast en zeker een mooi afscheid komen.”

Wij heten Tessa welkom bij onze vereniging!

Foto boven nieuwsbericht van website RTV Noord