DOS’46 versterkt zich met Melvin Frieswijk

  • april 7, 2020

NIJEVEEN – Melvin Frieswijk speelt met ingang van volgend seizoen voor DOS’46. Frieswijk verruilt kv SCO Oldeholtpade voor de Drentse club. Voor Frieswijk is Nijeveen geen onbekend terrein; in het seizoen 2014-2015 maakte hij deel uit van de A-junioren bij DOS’46.

De 23-jarige inwoner van Wolvega geeft aan dat hij bij DOS’46 wil uitzoeken waar zijn plafond ligt. “Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Daarbij is het altijd mijn ambitie geweest om op het hoogste niveau te mogen acteren. Ik hoop bij DOS’46 een completere korfballer te worden en wil daarnaast graag mijn steentje bijdragen aan het groeiproces binnen de selectie. Samen groeien naar een club die thuis hoort in de top 4 van de Korfbal League,” aldus Frieswijk.

Melvin Frieswijk groeide op in een echte korfbalfamilie. Zijn korfbalcarrière begon bij SCO. Hij benoemt dat hij meerdere hoogtepunten heeft beleefd bij de club uit Oldeholtpade. “Maar wat mij het meest is bijgebleven, is dat we met SCO B1 tweede zijn worden op het NK van de B jeugd. Wij wisten dat alles moest kloppen om een goede prestatie neer te zetten. En dat lukte!”

Frieswijk werkt als Global Material Planner bij Scania Logistics in Zwolle. Hij ervaart veel afwisseling in zijn werkzaamheden. “Elke dag kan er weer een nieuwe uitdaging klaar staan en dat vind ik leuk aan deze baan.”

In deze korfballoze periode zit Frieswijk niet stil. Hij mist het korfballen, maar blijft volop in training om fit te blijven. “Ik kijk er enorm naar uit om volgend seizoen te beginnen aan deze nieuwe uitdaging. DOS’46 is voor mij geen onbekende club, omdat ik er eerder een periode heb gespeeld.  Toen DOS’46 mij benaderde, had ik gelijk een goed en vertrouwd gevoel.”

Wij heten Melvin welkom bij onze vereniging!