Jelmer Jonker naar PKC/SWKGroep

  • april 2, 2020

Jelmer Jonker komt volgend seizoen uit voor PKC/SWKGroep. Dat heeft hij donderdagochtend bekendgemaakt aan zijn teamgenoten. Dinsdag kondigde Nienke Hintzbergen al aan volgend seizoen in Papendrecht te spelen.

Jonker begon met korfballen bij Juventa in zijn geboorteplaats Hardenberg en maakte in het seizoen 2009/2010 de overstap naar DOS’46. In zijn derde en laatste Nijeveense juniorenjaar won hij met DOS’46 A1 de veldtitel. Na een jaar in DOS’46 2 speelde hij zich in het seizoen 2013/2014 in de hoofdmacht, op dat moment voor het tweede jaar op rij uitkomend in de Hoofdklasse.

In het seizoen 2014/2015 dwong hij met het vlaggenschip, met broer Sven als vakgenoot, de felbegeerde promotie naar de Korfbal League af. In zijn vierde seizoen op het hoogste niveau (2018/2019) werd hij met 133 doelpunten topscorer van de Korfbal League, waarna hij met DOS’46 op het veld de titel pakte. Begin van dit seizoen kwam daar een Supercup bij.

Jeugdcoach en international
Jonker was bij DOS’46 coach van meerdere jeugdploegen en werd in zijn drie seizoenen met DOS’46 B1 zowel op het veld (2016) als in de zaal (2017) Nederlands kampioen. Verder was Jonker twee jaar hoofd van de jeugdopleiding KID en ging hij als leider mee met de kampweek en sporttechnisch weekend.

In zijn tijd bij DOS’46 werd Jonker Nederland U19 tweemaal officieus wereldkampioen en met Jong Oranje (destijds U23) won hij in 2016 het WK in Tsjechië. In datzelfde jaar werd hij ook toegevoegd aan TeamNL Korfbal, waarvan de CIOS-docent na een onderbreking van één jaar sinds het najaar van 2019 weer deel uitmaakt.

‘Betrokken’
Jonker: “Ik heb elf jaar bij DOS’46 gespeeld en koester de mooie momenten die ik hier heb beleefd. Het absolute hoogtepunt als speler was voor mij de promotie naar de Korfbal League. Ook op de gewonnen veldtitel ben ik trots en aan het oplopen voor de supporters, die ons altijd hebben gesteund, bewaar ik mooie herinneringen. Met PKC/SWKGroep denk ik een mooie club te hebben gevonden waar ik het behalen van mijn sportieve ambities kan voortzetten. Ik hoop hier net als bij DOS’46 zowel binnen als buiten het veld veel plezier te beleven.”

Jonker besluit: “Ik heb me altijd erg betrokken gevoeld bij DOS’46 en zal de club – en in het bijzonder de talenten die ik trainen heb gegeven – blijven volgen. Voor nu wens ik DOS’46 alle goeds voor in de toekomst.”

DOS’46 bedankt Jelmer voor de mooie periode in het shirt van onze club en wenst hem veel succes in het groenwit van PKC/SWKGroep.

Foto: Marco Spelten

Foto boven nieuwsbericht: Herry Borrink